Edmonton Oilersin tuore päävalmentaja Ken Hitchcock raivostui pahemman kerran tähtihyökkääjänsä Connor McDavidin jouduttua rouhituksi vastustajien käsittelyssä.

Oilers kärsi sunnuntaina 4-2-tappion Vancouver Canucksille jäähyjen täytteissä mittelössä. Häviötä enemmän Edmonton-luotsia ärsytti McDavidin jahtaaminen ja höykyyttäminen.

– Minua häiritsee todella pahasti se, mitä Connorille tapahtuu. Olemme liiga, jonka on tarkoitus esitellä tähtiään. Ei heille toki pidäkään antaa täyttä vapautta, mutta tämä kahvaaminen ja repiminen oli tänään aivan naurettavaa, Hitchcock vaahtosi.

Hitchcockin mielestä kanadalaisstaran kohtelu on ollut epäreilua. Oilers-käskijän mielestä liiga ei tee tarpeeksi suojellaakseen suurimpia nimiään.

– Tämä on hieman lannistavaa, jos ollaan rehellisiä. Näen tuon kaiken hakkaamisen ja huitomisen, kun hänellä on kiekko. Hän ei pääse esittelemään nopeuttaan. Se on todella huonoksi hänen kaltaiselle pelajaalle, valmentaja avautui.

NHL-luotsi haukkui ankarasti liigaa ja tuomareita toimeettomuudestaan vaarallisen pelin kaitsemiseksi.

– Hänen ei anneta mennä, vaan häntä vain revitään. Meidän on keksittävä tapa taistella sen läpi. Meidän on vain pelattava rajusti ja keksittävä keinoja, Hithcock harmitteli.