Siirtospekulaatio: Pittsburgh Penguins on iskenyt silmänsä Anaheim-peluriin – ”Hän on lahjakas”

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguins vaeltaa varjojen mailla.

Edellisestä 11 ottelusta kasassa on vain kaksi voittoa. Vaikka viimeöinen mittelö Dallas Starsia päättyikin komeaan 5-1 -voittoon, niin joukkue on silti kaikkea muuta kuin valmis.

Puolustuspeli sakkaa, eikä hyökkäyspeli ole onnistunut kuin lähinnä kärkikuusikon voimin. Penguins-hyökkääjät ovat tehneet kuluvalla kaudella 58 maalia, joista 46 on syntynyt kahden kärkiketjun voimin.

Pennsylvanialaiset ovat päästäneet maaleja keskimäärin 3,25 ottelua kohden. Lukema on kahdeksanneksi heikoin koko liigassa. Ykkösvahti Matt Murray painii itseluottamuksensa kanssa, eikä hän ole pelannut viimeiseen kahteen otteluun. Torjuntaprosentti on suorastaan masentava 87,7.

Nämä ja monet muut seikat painavat vaakakupissa sen verran raskaasti, ettei Penguins ja GM Jim Rutherford ole lakanneet katsomasta kohti siirtomarkkinoita. Sportsnetin ylistetty kiekkotoimittaja Elliotte Friedman uskoo katseiden kohdistuvan etenkin Anaheim Ducks -leiriin.

– Kuulostaa siltä, että Pittsburgh on iskenyt silmänsä Brandon Montouriin. Se on sitten asia erikseen, onko Ducks innostunut kauppaamaan häntä. Hän on lahjakas pelaaja. Anaheimista voisi löytyä toinenkin pelaaja, joka sopii heidän (Penguins) profiiliinsa: Jakob Silfverberg, josta tulee kesällä vapaa agentti, Friedman pohti tuoreessa 31 Thoughts –julkaisussaan.

24-vuotias Montour on yksi Anaheimin tulevaisuuden kärkinimistä. Kesän 2015 kakkoskierroksen varaus on pelannut kuluvalla kaudella 23 ottelua tehoin 2+8=10. Pisteet oikeuttavat Ducksin pakkipörssin jaetulle kärkipaikalle.

Silfverberg aloitti kautensa väkevästi johtaen Anaheimin sisäistä pistepörssiä kuuden kamppailun jälkeen tehoin 3+4. Tämän jälkeen ruotsalaishyökkääjä loukkasi kuitenkin kätensä, jota seurasi kahden viikon mittainen sairasloma. Paluunsa jälkeen hän on onnistunut tekemään vain kaksi maalia ja kaksi syöttöpistettä (12 ottelussa).

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!