Loukkaantuneen Montreal-kipparin paluu lähestyy – kallispalkkainen konkaripuolustaja liipaisimella?

© Kuva: Getty Images

Koko alkukauden sivussa pelikentiltä polvivammansa vuoksi pysytellyt Montreal Canadiensin kapteeni Shea Weber on vihdoin tekemässä paluuta joukkueen kokoonpanoon. Miehen odotetaan pelaavan kauden ensimmäisen ottelunsa jo viikon sisällä.

Tähtipuolustajan paluu kaukaloon tietää mitä todennäköisimmin sitä, että joku Canadiensin paidassa alkukaudesta esiintyneistä puolustajista joutuu vaihtamaan maisemaa kallispalkkaisen kipparin tieltä. Vahvimmin lähtöuhan alla vaikuttaisi olevan vasta puolitoista vuotta sitten viiden vuoden ja 23 miljoonan dollarin sopimuksen seuran kanssa solminut Karl Alzner.

30-vuotias, yhdeksän kautta Washington Capitalsia ennen Canadiens-pestiään edustanut kokenut kanadalainen on jäänyt Montrealissa tällä kaudella lähes olemattomaan rooliin, sillä mies on päässyt pukemaan vain kuuteen joukkueen 22 ottelusta. Tätä ennen Alznerilla oli allaan peräti viisi peräkkäistä täyttä runkosarjaa.

Miehen treidaaminen voi osoittautua rahakkaasta sopimuksesta johtuen haasteelliseksi, joten Canadiensin yksi vaihtoehto onkin heittää puolustaja kylmästi waiver-listalle, jolta mikä tahansa liigan seuroista voisi poimia tämän riveihinsä.

Canadiens saattaa tosin myös pitää Alznerin kokoonpanossaan ja yrittää sen sijaan treidata toisaalle jonkun kolmikosta Jordie Benn, David Schlemko, Xavier Ouellet, joiden vaihtoarvo olisi Alznerin vastaavaa korkeampi.

Lisäaikaa GM Marc Bergevinin päätökselle antanee Noah Juulsenin tuore loukkaantuminen, jolloin rosteri ei Weberin palatessa olisi välittömästi täynnä. Pari päivää sitten kiekon kasvoihinsa saaneen Juulsenin paluusta kaukaloon ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!