Viime kaudella Stanley Cup -finaaleihin asti rynninyt ja tuolloin NHL:ssä debytoinut Vegas Golden Knights on kuluvana syksynä vajonnut taalajäillä pohjalle. Joukkue on Tyynenmeren divisioonassa toiseksi viimeisenä, ja 18 pelistä on kertynyt vain viisi suoraa voittoa.

Lasarettiin taannoin joutunut Erik Haula otti joukkueensa surkeaan tekemiseen kantaa varsin suorin sanoin NHL.comin suomenkielisellä sivustolla.

– Ei tässä ole kyse kenestäkään muusta kuin meistä. Juuri nyt ei ole kyse muista joukkueista, kyse on meidän joukkueestamme, hyökkääjä sätti omiaan.

Viimeistään viime kaudella NHL:ssä todellisen läpimurtonsa tehnyt Haula ei kierrellyt jatkaessaan kommentointia. Sanat esimerkiksi ilmapiiristä kuulostavat varsin synkiltä.

– Teemme jatkuvasti samanlaisia virheitä emmekä pelaa täyttä ottelua. Se on se ongelma. Olemme juuri nyt tynnyrin pohjalla. Kukaan ei ole hyvällä tuulella.

Oikotietä onneen ei ole. Edellisen kerran noin viikko sitten Toronto Maple Leafsia vastaan pelannut kesän 2009 varaus tietää tämän.

– Tästä ei nousta helposti. Meidän täytyy todella ruveta töihin, Haula painotti.