HELSINKI. Leijonavahti Veini Vehviläinen pääsi antamaan kovia näyttöjä Columbus Blue Jacketsin suuntaan, kun Suomi nollasi Tshekin lauantai-iltana puhtaasti 3-0.

Kärppien huippuvahti oli varma läpi kamppailun – nollapeli irtosi lopulta 18 torjunnalla. Samalla nuorukainen ehti antaa hyvät näytöt NHL:n suuntaan – areenalla oli paljon Blue Jacketsin henkilökuntaa GM Jarmo Kekäläinen etunenässä.

Vehviläinen kuittasi tilanteen tyynesti. Rauhallinen vahti oli median edessä naama pokerilla, vaikka alla oli hieno ilta.

– Jätkät teki mulle homman suhteellisen helpoksi, vaikka muutaman kopin joutuu aina väistämättä ottamaan, Vehviläinen virnisti.

Nollapelin jälkeen kelpasi analysoida omaa tekemistä. Nollapelistä huolimatta pelistä löytyi parannettavaa.

– Varmaan ihan hyvä suoritus. Yksi rännikiekko taisi mennä läpi. Ei sitä muuta tainnut olla, Vehviläinen nauratti mediaa.

Maltti mielessä

Vehviläinen on Blue Jacketsin viime kesän varaus. NHL-seura huusi suomalaisen kuudennella kierroksella. 21-vuotiaan upea alkukausi on herättänyt jo spekulaatiota, että torjujan ensi kausi saattaisi sujua jo NHL-organisaatiossa.

Vehviläinen suhtautuu NHL-pomojen läsnäoloon rauhallisesti. Maalivahti ei ole vielä ehtinyt jutella Kekäläisen tai kumppaneiden kanssa.

– Siellä hän näytti istuvan. Mutta ei siinä – onhan siellä useampi katsoja paikalla, maalivahti virnisti.

LUE MYÖS: NHL mielessä! Leijonajärkäle jätti Pohjois-Amerikan – hakee uutta nostetta Euroopasta: ”Ei helppo ratkaisu”