Kanadasta tulee keskiviikkona maailman suurin kannabiksen laillistanut maa. Näin marihuanan käyttämisestä tulee laillista seitsemän kanadalaisen NHL-kaupungin alueella. Liigan huumekäytäntöihin tämä tuskin tuo kuitenkaan muutosta.

– Päihteiden väärinkäyttö ohjelmamme on kouluttanut pelaajia vuosikymmeniä huumeidenkäytöstä, oli se sitten laillista tai laitonta, komissaari Gary Bettman sanoi TSN:lle.

– Se prosessi jatkuu ja harkitsemme, mitä muutoksia, jos yhtään, ohjelmassamme pitää tehdä. Mutta juuri nyt meistä tuntuu, että koulutuksellisella tasolle ja testien suhteen, olemme tyytyväisiä nykytilanteeseen.

Monet odottavat kannabiksen tuovan helpotusta erilaisista vammoista paranemiseen. Jääkiekkoilijat pelaavat valtavan määrän otteluita kauden aikana ja joutuvat usein astumaan kaukaloon loukkaantuneina. Kipulääkkeisiin koukkoon jääminen on ollut jo pitkään ongelma, ja monet uskovat kannabiksen tuovan helpotusta asiaan.

Eläköitynyt entinen NHL-pelaaja Riley Cote on puhunut kannabiksen puolesta jo pitkään.

– Aloin huomata joitain terapeuttisia vaikutuksia. Se auttoi minua nukkumaan, auttoi minua ahdistukseni ja yleisen hyvinvointini kanssa, Cote sanoo.

Ottawa Senators hyökkääjä Matt Duchene on yhtälailla positiivisilla linjoilla.

– Kannabis oli pitkään huonossa valossa ja nyt ihmiset ovat alkaneet oppia hieman enemmän siitä ja on selvästi olemassa joitain positiivisia käyttötarkoituksia sille, Duchene kommentoi.

– Pelasin Coloradossa, jossa se oli jonkun aikaa laillista ja ajattelin sen muuttavan yhteiskuntaa jotenkin, mutta ei se muuttanut. En usko, että tämä on niin iso asia kuin ihmiset ajattelevat.

Winnipeg Jetsin Mark Scheifele on kannassaan huomattavasti varautuneempi.

– Ei ole olemassa paljoakaan tutkimusta pidempiaikaisista vaikutuksista. Mielestäni se täytyy pitää kirkkaana mielessä, Scheifele sanoo.