Chicago Blackhawksin pakki Duncan Keith, 35, rikkoo lähiaikoina komean rajapyykin. Ilman mitään yllättäviä vastoinkäymisiä hän pelaa sunnuntain vastaisena yönä jo 1000:nnen runkosarjapelinsä historian saatossa.

Kanadalaispuolustaja on voittanut urallaan huimasti. Hän on mm. kolminkertainen Stanley Cup -voittaja sekä kaksinkertainen olympiakultamitalisti ja MM-hopeamitalisti. Pudotuspelit mukaan lukien NHL:ssä pinnoja on syntynyt jo reilut 600 – 999 runkosarjan peliä, 92+454=546 ja 126 pudotuspeliottelua, 18+61=81.

Lisäksi Keith äänestettiin NHL:n juhlavuonna 2017 sarjan 100 parhaan pelaajan joukkoon kautta aikain. Keith muisteli joukkueensa kotisivujen haastattelussa kunniaa, joka sai hänet ilmeisen hämilleen.

– Sain aiheeseen liittyen puhelun eräänä päivänä. Ajattelin NHL:n komissaari Gary Bettmanin viestin olevan pilaa.

Meritoitunut pakki arveli, että viesti äänestystuloksesta olisi tullut aivan joltain muulta kuin Bettmanilta.

– Ehkä joltain meidän tyypeistä, tai joltain newyorkilaisaksenttia puhuvalta fanilta, puolustaja veisteli, ja jatkoi.

– Mutta viesti kuulosti hänenlaiseltaan. Soitin hänelle ja Gary Bettman oli linjoilla onnitellakseen minua.

Lopulta kävi selväksi, että Keith on yksi NHL:n historian 100 parhaasta pelaajasta. Yhteydenotto ei tosiaan ollut pilaa.

– Ei. Ja siellä oli joukko tyyppejä, joita katselin kasvaessani – minun idoleitani. Se oli suuri kunnia, Keith muisteli Los Angelesissa järjestettyä THE NHL100 -juhlaa.