Vancouver Canucks-puolustaja Erik Gudbranson joutui vastaamaan teostaan taklattuaan rumasti Canucksin avausottelussa torstaina Calgary Flamesin Dillon Dubé’ta.

Kiekottoman tulokashyökkääjän rikkominen ei miellyttänyt Flamesin Travis Hamonicia, joka hyökkäsi Gudbransonin kimppuun puolustamaan joukkuetoveriaan.

Hamonic jäi tappelussa pahasti altavastaajaksi ja mursi tilanteessa luita naamansa alueelta.(uutinen)

Gudbranson myönsi taklauksensa olleen sääntöjen vastainen ja ylisti Hamonicin epäitsekästä asennetta sanoen, että olisi itse toiminut tilanteessa täysin samalla tavalla.

– Mielestäni puolustin tappelussa itseäni. Pyysin myös taklaustani anteeksi pojalta (Dubé) ja sanoin sen olleen ikävä. Mutta heidän täytyy tehdä mitä pitää. En sano että hyväksyn päällekäymiseni, mutta olen ollut vastaavissa tilanteissa aiemminkin, Gudbranson toteaa Sportsnetille.

Canucks ja Flames kohtaavat uudemman kerran varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa ja jenkkimedia pohtii kuumeisesti miten calgarylaisjoukkue aikoo vastata avausottelun tappioonsa ja Hamonicin moukarointiin.

Kokoonpanoon saatetaan Sportsnetin mukaan nostaa kesällä Flames-paitaan siirtynyt kovaotteinen puolustaja Dalton Prout, jolla saattaa olla sanansa sanottavana myös Gudbransonille.