Komea harppaus NHL:ään – Liigassa ihastuttanut tähti otti paikan Detroitin kokoonpanosta

© Kuva: Getty Images

NHL-kauteen valmistautuva Detroit Red Wings tiedotti alkavan sesongin alla, että aikoinaan Suomen liigakaukaloissa ihastuttanut Libor Sulak mahtuu joukkueen rosteriin. Tshekkipakin paikka kokoonpanosta ei ole sattumaa, sillä 24-vuotias puolustaja on ollut läpi harjoituskauden joukkueensa parhaimmistoa.

Profiililtaan hyökkäävä ja kiekollinen puolustaja haki uralleen vauhtia Suomesta viime kaudella. Hän iski Lahden Pelicansin sotisovassa 42 runkosarjan pelissä messevät pisteet 9+23=32. Kolmessa pudotuspeliottelussa tehoja ei syntynyt.

Siirto aikoinaan Suomeen ei ollut sattumaa.

– Unelmanani oli pelata Skandinavian maissa, Suomessa tai Ruotsissa. Uskon, että Liiga on hyvätasoinen, HC Pelhrimovin kasvatti hehkutti puolisentoista vuotta sitten Pariisissa pelattujen MM-kisojen tuoksinnassa.

Tasoa taatusti riitti, sillä tsekki on mennyt huimasti eteenpäin Lahdenkin ajoista. Ajoittain kiekon kanssa omassa puolustuspäässä koomailuihin sortunut lupaus iski syyskuun lopussa eräässä harjoituspelissä komean osuman innostuen tuulettamaan sitä villisti.

Red Wings aloittaa uuden kauden Suomen aikaa varhain perjantaiaamuna Columbus Blue Jacketsia vastaan.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!