Ottawa Senators on ollut läpi kesän koko NHL:n naurunaihe, eikä seuran ykköstähden Erik Karlssonin kauppaaminen ainakaan nostanut odotuksia alkavaan kauteen.

Senatorsilla on kuitenkin tulossa nimekkäitä kiekkolupauksia, kuten Brady Tkachuk, Thomas Chabot ja Logan Brown, joista kaikista odotetaan seuraavia tähtipelaajia Kanadan pääkaupunkiin.

Senatorsin organisaatiosta on myös tulossa paljon näitä edellä mainittuja kavereita nimettömämpi pelaaja, Alex Formenton, joka taistelee harjoitusleirillä tosissaan paikasta Senatorsin rosterissa.

Senatorsin päävalmentaja Guy Boucher kuvaili 19-vuotiaan hyökkääjän nopeutta yhtä hyväksi kuin Edmonton Oilersin megatähdellä Connor McDavidilla. Tietenkään Formentonin muut ominaisuudet jäävät pahasti jalkoihin vertailussa McDavidin kanssa.

Formenton oli viilettänyt Senatorsin harjoituksissa kolmosketjussa Bobby Ryanin ja Chris Tierneyn kanssa.

NHL-toimittaja Travis Jost näkee Formentonissa tulevan NHL-pelaajan.

– Ympäri NHL:ään on tullut ylistäviä arvioita Formentonista. Odotan hänen saavan kunnolla peliaikaa, kun hän saa mahdollisuuden, Yost sanoi Twitterissä.

Senatorsiin kesällä 2017 toisella kierroksella varattu 188-senttinen kanadalainen pelasi viime kaudella OHL:ssä 48 ottelua tehopistein 29+19=48. Hän oli Kanadan U-20 maajoukkueen mukana MM-kisoissa ja teki siellä seitsemässä ottelussa tehot 2+2=4.