Sebastian Aholle ja Antti Raannalle sataa suitsutusta – Kiekkoraamattu: Nämä NHL-pelaajat ovat lähellä supertähteyttä

© Kuva: Getty Images

Kiekkoraamattunakin tunnettu The Hockey News arvioi keskiviikkoisessa julkaisussaan pelaajia, jotka ovat matkalla todellisiksi NHL-supertähdiksi – tai jotka ovat jo sillä rajalla.

Mukaan mahtui yhteensä viisi huippupelaajaa, joiden joukosta löytyy myös kaksi suomalaiskiekkoilijaa: Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Arizona Coyotesin Antti Raanta.

– Aho on nousemassa Carolinan seuraavaksi hyökkäyspään voimaksi sitten Eric Staalin. Suomalaistaituri kasvatti debyyttikauden pistesaldoaan 49:stä 65:een ja takoi päättyneellä sesongilla komeat 29 maalia 36 syöttöpistettä. Mikä antaa meille syyn uskoa, että tuleva vuosi voi olla vieläkin parempi?

– No esimerkiksi se tosiasia, että Aho pelasi kevään MM-kisoissa kahdeksan ottelua tehoin 9+9=18. Hänet nimettiin turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi ja vieläpä hyvästä syystä: vain yksi pelaaja viimeisten 20 vuoden aikana on kyennyt haastamaan Ahon 2,25 pistekeskiarvon pelattuaan vähintään kahdeksan ottelua, The Hockey Newsin toimittaja Jared Clinton suitsutti.

29-vuotias Raanta sen sijaan pelasi viime kaudella ensimmäisen vuotensa NHL-tason ykkösvahtina ja suoriutui kaikin puolin vakuuttavasti. Raumalaiskassari pelasi yhteensä 41 ottelua ja pysäytti kiekkoja huimalla 93,0 torjuntaprosentilla ja päästäen selkänsä taakse keskimäärin 2,24 maalia per ottelu.

– Nyt hänen aikansa on jälleen loistaa. Jos hän pelaa ehjän kauden ja pääsee lähellekään viime kauden tilastojaan, hän tulee olemaan yksi suurimmista Vezina Trophy -ehdokkaista, Clinton povasi.

Muut suurennuslasin alle päässeet pelaajat olivat Florida Panthersin Vincent Trocheck, Philadelphia Flyersin Ivan Provorov ja Tampa Bay Lightningin Brayden Point.