NHL-pelaajien palkkojen huidellessa miljoonissa yhdelle maalille kertyy nopeasti hintaa. Esimerkiksi jokainen Patrik Laineen tekemä maali maksoi 81 250 dollaria, jos pelaajan palkka jaetaan tehdyillä maaleilla. Suhteellisen edullisella 3,575 miljoonan cap hitillä ja runsaalla maalimäärällä Laineen maalit ovat liigan edullisimmasta päästä.

Suomalaisista kalleimmat maalit nakutteli Jori Lehterä. Yhdelle maalille kertyi hintaa runsaat 1,6 miljoonaa dollaria, kun Philadelphia Flyersin sentteri pöllytti verkkoja kauden aikana vain kolmesti.

NHL:n kalleimpaan maaliin Lehterän lukemista on vielä matkaa. Kallein kihaus löytyy New York Rangersin organisaatiosta. Peruspuolustajana tunnettu Marc Staal osui menneellä kaudella 72 pelin aikana ainoastaan kerran. Näin maalin hinnaksi tuli 5,7 miljoonaa dollaria eli puolustajan koko palkka. Staal viimeisteli kauden aikana kahdeksan tehopistettä, ja ne maksoivat 712 000 dollaria kappaleelta.