Washington Capitalsin veteraanipuolustaja Brooks Orpik ei vaikuttanut vielä juhannuksen tienoilla kuuluvan enää tuoreen Stanley Cup-mestarin tulevaisuuden suunnitelmiin.

Toisen NHL-mestaruutensa napannut Orpik kaupattiin 23.kesäkuuta yhdessä maalivahti Philippe Grubauerin kanssa Colorado Avalancheen.

Syy peliliikkeeseen selvisi kuitenkin pian, kun Avalanche osti lähes 1000 NHL-ottelua pelanneen jenkkipakin vielä yhden kauden voimassa olleen 5,5 miljoonan dollarin sopimuksen ulos.

Tämän jälkeen Orpik teki jälleen uuden kontrahdin Capitalsin kanssa, tosin huomattavasti aiempaa pienemmällä palkalla.

Puolustaja kuittaa ensi kaudesta miljoonan dollarin tulot, jonka lisäksi hänellä on mahdollisuus netota myös 500 000 dollarin edestä suoritusbonuksia.

Tämän lisäksi Orpik saa tuloja myös vanhan sopimuksen ulosostaneelta Avalanchelta 1,5 miljoonaa dollaria vuodessa seuraavat kaksi kautta.

Kokenut pelimies muisteli kesän tapahtumia NHL.comille antamassaan haastattelussa.

– Jos miettii vain jääkiekon kannalta, ymmärrän täysin miksi he (Capitals) tekivät niin. Jos taas mietin asiaa tunnepuolella, voin vain sanoa etten ollut valmistautunut siihen niin kuin olisi pitänyt. Kun voitat mestaruuden, niin tällainen asia on viimeisenä mielessä, Orpik pyöritteli.

Puolustaja kertoo olevansa muuttuneessa tilanteessa hieman epätietoinen, mikä hänen roolinsa tulee Capitalsissa jatkossa olemaan.

– Jokainen vuosi on aina hiukan erilainen. Meillä on aika lailla samankaltainen joukkue kuin viime kaudellakin. Itse lähestyn tulevaa kautta samalla tavalla kuin aina ennenkin, miten ikinä minua halutaankaan sitten käyttää, Orpik toteaa.

Viime kaudella peruspuolustaja pelasi runkosarjassa 81 ottelua saalistaen kymmenen syöttöpistettä. Pudotuspeleissä hän summasi 24 pelissä tehot 1+4=5, sekä hienon plus-miinus-lukeman +17.