Minnesota Wildin kesän 2015 vitoskierroksen varaus, venäläistähti Kirill Kaprizov on pelaaja, jota sietää pitää visusti silmällä.

Viime kaudella TsSKA Moskovassa komeat 40 tehopistettä takonut 21-vuotias laitahyökkääjä on yksi tulevaisuuden suurista nimistä – tai ainakin hänellä on siihen loistavat edellytykset.

Pittsburgh Penguinsin supertähti Jevgeni Malkin on myös huomannut Kaprizovin potentiaalin ja odottaa nuorukaisen matkaavan lähitulevaisuudessa NHL:ään.

– Luulen, että hän on valmis NHL:ään. Minun on kuitenkin vaikea sanoa, kuinka hän selviytyy paineista ja englannin kielen opiskelusta. Se ei ole helppoa. Mutta jos puhutaan pelillisistä ominaisuuksista, niin hän on jo nyt yksi KHL:n parhaista pelaajista, Malkin ylisti venäläiselle TASS -uutistoimistolle.

– Toivon hänelle kaikkea hyvää. Hän on jo olympiavoittaja ja toivon, että hän jatkaa kehitystään, tulee NHL:ään ja kasvaa yhdeksi maailman parhaista pelaajista.

Kaprizovin on kiinnitetty TsSKA:han vielä kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Tämän jälkeen hän on vapaa siirtymään NHL:ään, mutta Minnesotaan mies ei välttämättä ole kiinnostunut siirtymään.

– He (Minnesota) eivät olleet kovin kiinnostuneita minusta. He varasivat minut vitoskierroksella ja unohtivat minut välittömästi varauksen jälkeen. Vasta kun minut valittiin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin (2017), he ottivat yhteyttä agenttiini. Haluan pelata NHL:ssä, mutta ehkä myöhemmin, Kaprizov sanoi marraskuussa venäläisen Sport-Expressin haastattelussa.