NHL-tähti Nicklas Bäckström on voittanut urallaan jo paljon.

30-vuotias Washington Capitalsin ruotsalaissentteri on juhlinut kahdesti Tre Kronor-paidassa maailmanmestaruutta, sekä saavuttanut myös kerran olympiahopeaa.

Todellinen jättipotti tärähti kuitenkin kesäkuussa, kun Capitals nappasi Stanley Cupin lyötyään finaaleissa sensaatiojoukkue Vegas Golden Knightsin voitoin 4-1.

Parhaillaan Bäckström jatkaa NHL-mestaruutensa juhlimista kotimaisemissa, kun perinteinen Stanley Cup -pokaali on edennyt kierroksellaan Ruotsiin.

Juhlinnan tuoksinnassa tähti muistutti kuitenkin häneltä vielä puuttuvasta mestaruudesta ja antoi samalla pienen vihjeen tulevaisuuden suunnitelmistaan.

– Ikävä kyllä minulla ei ole yhtään Ruotsin mestaruutta, joten toivottavasti voin tulla joskus kotiin ja napata sen, Bäckström totesi Hockeysverigen mukaan.

Keskushyökkääjä pelasi ennen taalaliigaan lähtöään Ruotsin pääsarjaa SHL:ää Brynäs IF:n riveissä, jossa teki toistaiseksi viimeisellä kotimaassaan pelaamallaan kaudella 2006-2007 45 ottelussa 12 maalia ja 40 tehopistettä.

NHL:ssä Bäckström on takonut 815 runkosarjaottelussa tehot 209+590=799. Pudotuspeleissä pisteitä on kertynyt 116 ottelussa 31+67=98.

Miehen nykyistä sopimusta Capitalsin kanssa on jäljellä vielä kaksi kautta. Sen jälkeinen aika on vielä hämärän peitossa, mutta nykyisellä tasollaan jatkaessaan ruotsalaista ei nähtäne kotimaassaan vielä ihan lähiaikoina.