NHL-legenda Aleksei Kovalev voidaan nähdä yhä ammatilaisjäillä, mutta se ei ole kovinkaan todennäköistä, uutisoi venäläissivusto R-Sport.

45-vuotias venäläishyökkääjä päätti uskomattoman upean NHL-uransa kauteen 2012-13, mutta pelasi sen jälkeen vielä vuoden Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla EHC Vispissä.

Tämän jälkeen Kovalev oli pelaamatta kaksi vuotta, kunnes palasi uudestaan sveitsiläisseuraan 11 ottelun ajaksi. Nämä ottelut jäivät lopulta hänen viimeisikseen.

Tänä kesänä NHL-legenda astui lopulta penkin toiselle puolelle, kun hän aloitti työt kiinalaisen KHL-seura Kunlun Red Starin apuvalmentajana, jossa päävalmentajana toimii Jussi Tapola. Kovalevin mukaan suomalaisluotsikin otti mahdollisen paluun puheeksi.

– Tapola vitsaili, että voisin pelata Kunlunin riveissä. En tiedä miten tosissaan hän oli, mutta olen aina valmis pelaamaan. Olen aina pitänyt kunnostani huolta. En halua tehdä mitään lupauksia. Kuka tietää, mitä tässä käy, Kovalev kommentoi R-Sportille.

Venäläishyökkääjä pelasi ammattilaisurallaan NHL:ssä huikeat 1316 runkosarjaottelua, joissa hän viimeisteli tehopisteet 430+599=1029. Pudotuspeleissä otteluita kertyi tilille puolestaan 123 (tehot 45+55=100).