Suomalainen huippulupaus kolistelee jo NHL:n portteja – ”Viime kausi oli opettavainen”

© Kuva: Ilari Isotalo

Puolustaja Vili Saarijärvi yrittää murtautua tulevalla kaudella NHL-seura Detroit Red Wingsin kokoonpanoon.

Kulunut kausi oli 21-vuotiaalle suomalaispuolustajalle uran ensimmäinen AHL:ssä, jossa hänen tililleen kertyi 42 ottelua. Näissä otteluissa Saarijärvi summasi Grand Rapids Griffinsin paidassa tehot 0+11. Lisäksi hän pelasi 10 ottelua ECHL:ssä Toledo Walleyen riveissä.

– Minun oli vaikeaa päästä kokoonpanoon (AHL:ssä) ja joudun hieman taistelemaan paikasta. Sitten menin Toledoon ja pelasin siellä muutamia otteluita. Sain peliaikaa ja kasvatettua itseluottamustani. Sen jälkeen palasin Grand Rapidsiin ja pelasin vahvasti.

– Opin paljon viime kaudesta, ja uskon, että se auttaa minua tulevaisuudessa ja seuraavalla kaudella, puolustaja kommentoi Red Wingsin verkkosivuilla.

Kesän Saarijärvi on viettänyt tuttuun tapaan Pohjois-Amerikassa, jossa hän harjoittelee muun muassa NHL-pelaajien kanssa. Suomalaispuolustaja keskittyy harjoittelussaan voimaan ja nopeuteen, sillä hän haluaa lisää lihaa luidensa ympärille.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!