Nuoret Leijonat kohtaa tänään kello 23.00 käynnistyvässä ottelussa USA:n alle 20-vuotiaiden maajoukkueen. Kamppailu on osa Kanadan Kamploosissa pelattavaa World Junior Showcase -turnausta.

Suomi pelasi turnauksen avausottelunsa tiistaina USA:n Valkoista joukkuetta vastaan ja kärsi selkeän 2-5 -tappion. Tuolloin leijonalauma onnistui kuitenkin pimentämään jenkkien yhdet kovimmista NHL-superlupauksista: Jack Hughesin, hänen isoveljensä Quinn Hughesin sekä San Jose Sharksin kesän 2017 1. kierroksen varauksen, Josh Norrisin.

Tämän jälkeen kolmikon tekeminen on ollut kuitenkin päätähuimaavaa. Norris on latonut viimeiseen kahteen peliin tehot 2+2, Quinn 1+3 ja Jack 1+2.

USA:n huippulupaukset eivät jää suinkaan tähän, sillä joukkueessa pelaavat myös Brady Tkachukin, Joel Farabeen ja Oliver Wahlströmin kaltaiset tulevaisuuden nimet.

Huima taistelupari

Yksi ottelun kliimakseista on nuoremman Hughesin ja Suomen Kaapo Kakon välinen kohtaaminen. Kaksikkoa pidetään ensi kesällä järjestettävän NHL-draftin suurimpina lupauksina ja jenkkihyökkääjän povataan olevan varaustilaisuuden selkeä ykköspelaaja.

17-vuotias Kakko ei ole päässyt turnauksessa vielä toistaiseksi pisteillä mässäilemään, mutta nyt hänellä on oiva tilaisuus nousta parrasvaloihin.

Katso alla olevasta videosta vanhemman Hughesin taidonnäyte torstaisen USA-Ruotsi -ottelun loppusekunneilta:

LUE LISÄÄ: NHL-lupauksen maalit eivät riittäneet – Nuoret Leijonat kärsivät niukan tappion Kanadalle!