Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue kohtasi perjantain vastaisena yönä Kanadan World Junior Showcase -turnauksessa.

Nuoret Leijonat löivät ottelulle alkutahdit kun Colorado Avalanchen kesän 3. kierroksen varaus Sampo Ranta vei Suomen 1-0 -johtoon.

Tämän jälkeen Kanada otti tahtipuikon itselleen ja tasoitti ensin Michael Rasmussenin maalilla tilanteen 1-1:een. Puolustaja Noah Dobsonin toisen- ja kolmannen erän osumat veivät Kanadan puolestaan jo kahden maalin karkumatkalle.

Suomi ei tästä kuitenkaan masentunut vaan ensin Ranta kavensi illan toisellaan tilanteeksi 2-3. Kolmisen minuuttia myöhemmin Aarne Talvitie tasoitti ottelun alivoimalla ja seurasi jatkoaika.

Ratkaisu nähtiin lopulta 27 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä kun Kanadan Maxime Comtois naulasi 3-4 -loppulukemat.

Nuoret Leijonat pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina kello 23.00, kun vastaan luistelee USA.