Ensi kesän ennakoitu NHL-ykkösvaraus Nuorten Leijonien riesaksi – ”Erityinen lahjakkuus”

© Kuva: Getty Images

USA:n, Kanadan, Ruotsin ja Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueet pelaavat ensi viikolla Kanadassa World Junior Showcase -turnauksessa. Ottelutahti tulee olemaan kova, sillä joukkueet pelaavat jokainen viisi ottelua maanantain ja lauantain välillä.

Kanada ja Yhdysvallat aloittavat turnauksen kahdella eri joukkueella, jotka yhdistyvät puolessa välissä. Suomi avaa urakkansa Yhdysvaltojen Valkoisia vastaan ja saattaa heti joutua pelaamaan tulevaa NHL-megatähteä vastaan.

Yhdysvallat tuovat turnaukseen ensi kesän varaustilaisuuden ennakoidun ykkösnimen Jack Hughesin. Vielä ei tiedetä pelaako supertalentti USA:n Valkoisissa vai Sinisissä. Hughes saattaa aiheuttaa Suomelle lisää riesaa turnauksen loppupuolella, sillä Nuoret Leijonat kohtaa perjantaina Yhdysvaltojen ykkösjoukkueen.

Uusi Auston Matthews

Vuonna 2001 syntynyttä Hughesia ollaan jo vertailtu useaan NHL:ssä pelaavaan jääkiekkoilijatähteen. Monet asiantuntijat ovat esimerkiksi pohtineet, että Hughes oltaisiin todennäköisesti varattu tänä kesänä ennen Rasmus Dahlinia, jos pelaajat olisivat olleet samaa ikäryhmää.

Lahjakasta sentteriä pidetään jopa Auston Matthewsia lupaavampana pelaajana. Hughes jäi Toronto-tähden asettamasta USA:n juniorimaajoukkueiden tehoennätyksestä vain yhden pisteen päähän, mutta suorituksesta ihmeellisen tekee se, että hän oli ennätyksen tekijää vuoden nuorempi.

– Hän on kokonaisvaltainen pelaaja. Hän tekee ympärillä olevista pelaajista parempia. Vaikea puolustaa, kova vastustaja. Hän on erityinen talentti, Yhdysvaltojen valmentaja Mike Hastings kuvailee Hughesia NHL.com:n sivuilla.

Hughesin nimi saattaa komeilla jo ensi kaudella NHL:ssä, sillä hänen isoveljensä Quinton Hughes varattiin kesäkuussa kahdeksantena nimenä Vancouver Canucksiin. Hughesin veljeskatraan kolmas jääkiekkoilija Luke Hughes on vasta 14-vuotias, mutta myös hän on herättänyt kykyjenetsijöiden mielenkiinnon.


Colorado Avalanche voittoon – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Casino Winnerille ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ ennakkoveto Avalanchen 1×2 -voitolle.
3. Jos Avalanche voittaa, saat normaalin voittosi lisäksi 50€ bonusrahaa.