Torontossa järjestettiin viime viikonloppuna jääkiekkovalmentajien konferenssi, johon saapui lukuisia ammattilaisvalmentajia ympäri maailmaa. Useat NHL-valmentajat pääsivät kertomaan vinkkejään pelaajien kehityksestä ja huomioitaan lajin suuntautumisesta.

Winnipeg Jetsin apulaisvalmentaja Todd Woodcroft otti aiheekseen kertoa hyökkäysten rakentamisesta. Hän nosti tärkeimmäksi tekijäksi kiekon nopean liikkumisen, joka lisää vastustajan puolustuksen virheitä.

Woodcroft halusi lainata esityksessään Jetsin päävalmentajan Paul Mauricen sanoja.

– Jääkiekossa kyse ei ole maalien tekemisessä. Jääkiekossa kyse on luoda aikaa hyökkäyspäädyssä, luoda painetta hyökkäyspäädyssä ja käyttää tilaisuudet hyväksi, valmentaja kuvaili.

Puheessaan Woodcroft kertoi kiekollisella hyökkääjällä olevan lukuisia mahdollisuuksia. Suosittu ratkaisu on tavoitella keskikaistalla rynnivää joukkuekaveria. Hän kertookin, että Jets, Maple Leafs, Oilers, Sharks ja Blackhawks suosivat tätä tapaa eniten.

Esimerkikseen Woodcroft käytti Jetsin supertähteä Patrik Lainetta. Vaikka maalitykki tunnetaan pelottavasta laukauksestaan, hänen tyyliään suunnata maalin eteen pidetään yhä aliarvostettuna.

Valmentaja näytti yleisölle videoklippejä Laineen liikkumisesta. Suomalainen NHL-tähti haistaa lupaavan hyökkäystilanteen välittömästi, kun joukkuekaveri saa laidalla kiekon. Laine lävistää keskikaistan, ja tilanne päättyy maaliin.

Alla olevissa videoissa kannattaa huomioda Laineen koko ajan liikkeessä pysyvät jalat.

Brady Trettenero

@BradyTrett
Patrik Laine gets goal #16. Knocked the pass down right out of the air.

Brady Trettenero

@BradyTrett
What a pass from Patrik Laine. Really sold the shot.

 

 

 

Lähde: The Score