Urheilukanavajätti valitsi NHL-seurojen parhaat sopimukset – kolme suomalaista vei kärkipaikat

© Kuva: Getty Images

NHL:n ollessa tauolla joukkueet ovat pysyneet kiireisinä neuvotellessaan uusia pelaajasopimuksia. Heinäkuu on jo ylittänyt puolivälinsä ja urheilukanavajätti ESPN onkin valinnut jokaisen NHL-seuran parhaan sopimuksen.

ESPN:n toimittajat ottivat valinnoisaan huomioon sopimuksen arvon sekä keston ja peilasivat niitä pelaajan hyödyllisyyteen, ikään sekä markkinarvoon.

Listalle ei valittu tulokassopimuksen alaisia pelaajia, sillä esimerkiksi Auston Matthews, Patrik Laine ja Mathew Barzal olisivat silloin täysin omaa luokkaansa.

ESPN:n 31 pelaajan listaukseen mahtui kolme suomalaista.

Kanava uskoo, että maalivahti Antti Raannan sopimuksessa on Arizona Coyotesin paras hinta-laatusuhde. Suomalaisvahti allekirjoitti keväällä uuden kolmivuotisen ja 14,75 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen. Hän on NHL:n 21. kallein maalivahti, mutta voi kuulua peliesityksiltään sarjan kymmenen parhaan joukkoon.

Raannalla oli iso rooli, kun Arizona nousi viime kaudella jumbosijalta pari pykälää. Helmikuusta lähtien hän päästi keskiarvolta neljänneksi vähiten maaleja, joka on huikea suoritus Kojoottien keskinkertaisen puolustuksen takana.

Buffalon paras, Floridan supertähti

ESPN valitsi Buffalo Sabresin parhaaksi sopimukseksi Rasmus Ristolaisen paperin. Joukkueen peliaikakuninkaan sopimus kestää kesään 2022 asti ja se tuo suomalaiselle puolustajlle 5,4 miljoonaa vuosittain. Ristolainen on vasta 23-vuotias, mutta hänellä on suuri vastuu Buffalon puolustuksen ykkösnimenä.

Kolmas suomalainen listauksessa on Florida Panthersin Aleksander Barkov. Keskushyökkääjä on Ristolaisen tavoin vasta NHL-uransa alussa, mutta mies on jo ottanut paikkansa Floridan parhaana pelaajana. Kehitysvaraa löytyy edelleen, ja Barkovin viime kauden 78 tehopisteen saalis loi lisää odotuksia.

Barkov on kiinnitetty Floridaan heinäkuuhun 2022 asti. Hänen 5.9 miljoonan cap hit tuntuu jo tässä vaiheessa todella pieneltä hinnalta.

Muita ESPN:n listalle päässeitä ovat muun muassa Sidney Crosby, Erik Karlsson, Taylor Hall ja Duncan Keith. Voit katsoa listauksen kokonaisuudessaan täältä.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!