NHL-huippulupaus Rasmus Kupari palaa Suomeen – Jesperi Kotkaniemen kohtalo vielä mysteeri

© Kuva: Getty Images

Los Angeles Kingsin ensimmäisen kierroksen varaus Rasmus Kupari pelaa ensi kaudella Suomessa.

Seura vahvisti lauantaina, että nuori hyökkääjä suuntaa takaisin Kärppien vahvuuteen, vaikka tämä oli jo allekirjoittanut tulokassopimuksensa. Paluu Eurooppaan kuitenkin venyttää Kuparin sopimusta vuodella.

Kuparin kanssa ensimmäisellä kierroksella varattu Jesperi Kotkaniemi saattaa sen sijaan päästä heti NHL:ään. Lahjakkaan keskushyökkääjän odotettiin palaavan Ässiin ensi kaudeksi, mutta tulokasleirin peliesitykset ovat tuoneet positiivisia mutkia matkaan.

Canadiensin GM Marc Bergevin ei halunnut luvata vielä mitään Kotkaniemen ensi kauden osoitteesta. Suomalaislupaus pääsee pelaamaan syyskuussa harjoitusotteluissa, joiden jälkeen lopullinen päätös tehdään. Myös Kotkaniemi on allekirjoittanut tulokassopimuksen.

– Hän paransi joka päivä, joten lähdemme avoimella mielellä. En osaa sanoa, mutta se on fakta että hän teki sopimuksen ja saapuu harjoitusleirille. Hän on lähempänä NHL:ää. Missä hän on lokakuun alussa, en voi kertoa, mutta näemme runsaasti potentiaalia ja kasvua tässä nuoressa miehessä, Bergevin kommentoi NHL.comin haastattelussa.

Kolmas vaihtoehto Kotkaniemelle on lähettää hänet AHL:ään Laval Rocketsiin. Canadiensin keskushyökkääjien osasto on kuitenkin niin heikossa tilanteessa, että Kotkaniemen NHL-ura saattaa saada lokakuussa pikaisen alun.

Tämän vuoden lista kesällä varatuista ja suoraan NHL:ään hyppäävistä pelaajista ei ole pitkä, koska toistaiseksi vain ykkösnimi Rasmus Dahlinin odotetaan aloittavan Buffalo Sabresissa ensi syksynä. Carolinan Andrei Svechnikov ja Detroitin Filip Zadina tulevat olemaan myös vahvoilla.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!