Kari Lehtonen. Mikä lie 34-vuotiaan konkarivahdin kohtalo?

”Kärppä” on edelleen rajoittamaton vapaa agentti (UFA), mutta ilmeisesti kiinnostus helsinkiläistä kohtaan on karissut minimiin. Ymmärtäähän sen. Lähes kaikki NHL-joukkueet ovat jo kiinnittäneet maalivahtitandeminsa tulevaa kautta varten. Ottajat ovat yksinkertaisesti vähissä.

Monet asiantuntijat pitävät Lehtosta edelleen parhaista markkinoilla olevista maalivahdeista, mutta kaikki eivät ole kuitenkaan samaa mieltä.

– Lehtonen saattaa tilastojensa puolesta näyttää parhaalta vaihtoehdolta, mutta hän ei ole. Ensinnäkin, hänen alivoimaprosenttinsa oli karmea, joka saattaa johtua joko hänestä itsestään tai hänen edessään pelanneesta puolustuksesta. Toiseksi, hän romahti maaliskuussa, kun Dallas (Stars) nojautui häneen. Hänen saldonsa oli 3-8-2, ja hän päästi keskimäärin yhden ylivoimamaalin jokaisessa ottelussa, The Athletic -lehden NHL-toimittaja Jonathan Willis tykitti viime viikkoisessa julkaisussaan.

Lehtonen sai maaliskuussa loistavan näyttöpaikan sen jälkeen, kun Dallasin ykkösvahti Ben Bishop loukkaantui. Starsilla oli vielä mahdollisuus kivuta pudotuspeleihin, mutta loppukauden rämpiminen murskasi lopulta joukkueen unelman. Moni osoitti syyttävällä sormella Lehtosta, vaikka todellisuudessa Dallas sähläsi joukkueena mahdollisuutensa.

Kuka on Willisin mielestä sitten paras vaihtoehto vapailta markkinoilta?

Steve Mason. Hänen starttinsa Winnipegissä (Jets) oli kivinen, eikä hän saanut ikinä mahdollisuutta voittaa ykkösvahdin titteliä takaisin mahtavalta Connor Hellebuyckilta. Mason kärsi useista loukkaantumisista, jotka romuttivat hänen kautensa. Hän on hyvä vaihtoehto, mutta hänen terveytensä on suurin kysymysmerkki.