Venäläishyökkääjä Anton Slepyshev pelasi Edmonton Oilersin organisaatiossa viimeiset kolme kautta, mutta tulevana syksynä hänen uusi osoitteensa on Moskovassa, TsSKA:n riveissä.

Päättyneellä kaudella 24-vuotias laituri pelasi 50 ottelua, joissa hänen vyölleen kertyi 12 tehopistettä. Rooli oli varsin pieni, eikä mies tiennyt välillä itsekään, missä mennään. Slepysheviä roikutettiin monissa siirtoaikeissa, joista hän oli itsekin tietoinen – ainakin osittain.

– Kysymys mahdollisesti siirtymisestäni johonkin toiseen NHL-seuraan pysyy mysteerinä. Minua oltiin kauppaamassa itseasiassa jo toissavuonna. Sitten pelasinkin yhtäkkiä pudotuspeleissä, joita seurasi loukkaantuminen. Myyntipuheet käynnistyivät jälleen marraskuun lopulla (2017) ja olin jo varma, että siirto toteutuisi. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut ja kaikki tämä kikkailu alkoi kyllästyttämään minua. Edmonton tarjosi minulle jatkosopimusta, mutta sanoin, etten pitynyt lainkaan tilanteesta, joka oli kehittynyt. En ymmärtänyt, mitä ylipäätään tein Edmontonissa ja mikä minun roolini oli. Kaikki oli todella sekavaa. Minulle sanottiin koko ajan, että he tekevät vaihtokaupan, mutta vähitellen lopetin uskomasta heidän puheisiinsa, Slepyshev tilitti Championat -sivuston haastattelussa.

Slepyshev on Oilersin oma 3. kierroksen varaus (#88) kesältä 2013. Hän pelasi Edmontonin väreissä yhteensä 102 runkosarjaottelua tehoin 10+13=23. Pudotuspelejä 100-kiloiselle korstolle kertyi 12, joissa Slepyshev naulasi kolme täysosumaa.