NHL on joskus karu paikka – jopa hiljattain Stanley Cupin voittaneelle pelaajalle.

The Athleticin toimittaja Pierre LeBrun kirjoitti lauantaina Twitter-tilillään, että NHL-seura Colorado Avalanche on asettanut tuoreen hankintansa, puolustaja Brooks Orpikin waiver-listalle, jonka jälkeen hänen sopimuksensa ostetaan ulos.

37-vuotias konkaripakki siirtyi viikonloppuna Avalancheen yhdessä maalivahti Philipp Grubauerin kanssa. Saksalaisvahti allekirjoitti seuran kanssa juuri 10 miljoonan dollarin sopimuksen (lue aiheesta lisää), mutta Orpikin kohtalo on sen sijaan astetta tylympi.

Yhdysvaltalaispuolustajan, cap hitiltään 5,5 miljoonan taalan arvoista sopimusta on vielä vuosi jäljellä, joten Colorado joutuu maksamaan ulosostostaan ”kevyet” 2,5 miljoonaa.

Orpik pelasi menneellä kaudella 81 runkosarjaottelua, joissa mies keräsi 10 syöttöpistettä. Pudotuspeleissä jenkkipakin tehotilasto oli koko liigan paras (+17) ja hän keräsi tehot 1+4=5.

Orpik tulee läpäisemään hyvin suurella todennäköisyydellä waiver-listan. Mikäli hän ei onnistu ulososton jälkeen hieromaan sopimusta minkään muun joukkueen kanssa, on hänen NHL-uransa mitä ilmeisimmin ohi.

Amerikkalaismedioissa on kuitenkin väläytelty, että Washington saattaisi olla kiinnostunut hankkimaan ulososton jälkeen veteraaninsa takaisin. Aika näyttää, mikä tulee olemaan Orpikin lopullinen kohtalo.