NHL:n pudotuspeleissä sattuu ja tapahtuu. Pelaajat tekevät kiekkomaailman arvostetuimman pystin eteen mitä tahansa, joten loukkaantumisilta harvoin vältytään.

Tämä käy ilmi myös tuoreen mestarijoukkueen, Washington Capitalsin kohdalla. Vaikka pelaajat selviävät mitä ilmeisimmin ilman leikkausta, ovat vammat kuitenkin sitä luokkaa, etteivät ne puhaltamalla parane.

Ruotsalaistähti Nicklas Bäckström, joka missasi neljä peliä käsivamman takia, kärsii oikean käden etusormen murtumasta – itseasiassa kahdesta. Bäckström blokkasi pudotuspelien toisella kierroksella Pittsburgh Penguins-puolustaja Justin Schultzin laukauksen, joka osui suoraan kyseiseen sormeen.

– Yritin pelata kutospelin Penguinsia vastaan, mutta käteni oli liian turvonnut murtumasta. Se oli luultavasti tärkein sormi, jota käytän pelatessani. Jos se olisi ollut jokin muu sormi, olisin voinut pelata. Se kuitenkin helpotti sitä myöten, mitä pidemmälle pudotuspelit etenivät. Joukkueen henkilökunta teki loistavaa työtä kaikkien hoitojen suhteen, Bäckström kuvaili keskiviikkona The Washington Post -lehdelle.

Hyökkääjä Andre Burakovsky paljasti, että hän rikkoi molemmat peukalonsa kauden aikana. Toisen näistä hän satutti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Playoffsien pistepörssin voittanut Jevgeni Kuznetsov loukkasi olkapäänsä Stanley Cup -finaalien toisessa osaottelussa, mutta selviää vammastaan ilman leikkausta.

Ehkä karsein onnettomuus sattui puolustaja Brooks Orpikille, jonka pikkurillistä irtosi pala, kun suomalaishyökkääjä Erik Haula huitaisi Orpikia käsille finaalien kakkospelissä.

– Se näytti ehkä pahemmalta, mitä se todellisuudessa oli. Teki pahaa katsoa sitä, mutta lääkintähenkilökunta teki loistavaa työtä kursiakseen sen takaisin paikalleen, Orpik kertoi.