Nyt kun NHL-kausi on päättynyt ja tähtisumu Vegas Golden Knightsin ympärillä hiljalleen laskeutuu, on seuran toimistolla edessään tiukka arki joukkueen rakentamisen parissa.

Moni on ehtinyt jo pohtimaan, kuinka tulokasseura saa pidettyä tasonsa myös seuraavalla kaudella.

Iso osa tätä soppaa ovat Vegasin sankaripelaajien päättyvät sopimukset. Yllättävä menestys päättyneellä kaudella tulee varmasti näkymään palkkapyynnöissä, minkä johdosta odotettavissa on myös ristiriitoja neuvotteluissa.

Golden Knightsin GM George McPhee joutuu kovaan testiin. Ensimmäisenä hänen on kiinnitettävä ruotsalaistähti William Karlsson, joka paukutti 43 maalia runkosarjassa ja 15 tehopistettä pudotuspeleissä.

Kaikki tämä miljoonan dollarin palkalla. Ruotsalaistähden palkka tulee nousemaan kertaheitolla NHL:n kirkkaimpien tähtien tasolle.

Tämän lisäksi Vegasilla on kiinnitettävänään kokeneet hyökkääjät James Neal sekä David Perron, jotka ovat jo ilmaisseet halukkuutensa jatkaa seurassa.

Puolustuksessa ilman sopimusta ovat ykköspuolustajaksi noussut Shea Theodore sekä tärkeä runkopuolustaja Luca Sbisa.

Vasta 22-vuotiaan Theodoren tulokassopimus päättyi tähän kauteen, joten joukkueensa tärkein kiekollinen puolustaja tulee pyytämään monien muiden pelaajien tavoin rahakasta jatkodiiliä.

Mainittujen pelaajien lisäksi joukkueessa on jo useampi pelaaja, joille tehtiin uusi sopimus kauden aikana, ja joiden palkat nousevat huimasti ensi kaudelle.

Esimerkiksi maalitykki Jonathan Marchessault teki kuuden vuoden ja 30 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen, joka astuu voimaan ensi kaudesta. Päättyneestä kaudesta hän tienasi 750 tuhatta dollaria.

Vuosi sitten Vegas tarjosi vastuuta pelaajille, jotka haluavat aloittaa puhtaalta pöydältä ja nousta urallaan seuraavalle tasolle.

Nyt seura on täysin uudenlaisessa tilanteessa, kun sen täytyy pystyä pitämään sankarinsa Las Vegasissa siten, etteivät sopimusten hinnat karkaa käsistä.

 

Henri Havusela