Jo vuosi sitten Toronto Maple Leafsin NHL-leirillä otteillaan vakuuttanut Eemeli Räsänen siirtyi viime viikolla kahden vuoden sopimuksella Jokereihin aloittamaan ammattilaisuransa.

Tähän asti pelit ovat edenneet juniorisarjoissa. Edelliset kaksi kautta Räsänen kiekkoili Pohjois-Amerikassa OHL-seura Kingston Frontenacsin riveissä, missä puolustaja teki kovaa tulosta.

127 otteluun 72 tehopistettä on loistava saldo. Varsinkin, kun puhutaan kahden metrin pituisesta puolustajasta.

– Ensimmäinen tavoite on tietysti pitää oma pää puhtaana. Olen iso ja fyysinen pelaaja, joka osaa antaa hyvän ensimmäisen syötön. Peliäly ja laukaus ovat myös vahvuuksia, jälkimmäistä pitäisi pystyä käyttämään vieläkin enemmän, hän kertoo roolistaan Jokereiden verkkosivuilla.

Räsänen oli keskustellut siirtymisestä Jokereihin Eeli Tolvasen kanssa.

– Hän kehui seuraa paljon, eikä ratkaisua tarvinnut pitkään miettiä. Parissa viikossa se syntyi, puolustaja kertoo.

Räsänen on Toronton kakkoskierroksen varaus kesältä 2017. Tavoitteet ovat varmasti taalakaukaloissa, mutta sitä ennen hänen on noustava KHL-joukkueen takalinjoille.

– Ensimmäiset päivät miesten joukkueessa ovat varmasti erilaisia kuin mihin on tottunut. Tärkeää on päästä vauhtiin mukaan nopeasti ja napata pelipaikka. Päätavoite on päästä pelaamaan Jokereiden mukana tulevalla kaudella, Räsänen linjaa.