1370 NHL-ottelua urallaan pelannut Daniel Alfredsson sai eilen suuren kunnianosoituksen. Hänet valittiin Kansainvälisen Jääkiekkoliiton kunniagalleriaan eli liiton Hall of Fameen upeista saavutuksistaan niin seuratasolla kuin myös maajoukkueessa.

Ottawa Senatorsin seuraikoni lopetti peliuransa kaudella 2013-2014 ja on sen jälkeen yrittänyt pysyä jäähalleista kaukana, mutta nykyään se on entistä vaikeampaan, kun hänen kolme poikaansa pelaa jääkiekkoa samassa junioriseurassa.

Alfredsson kertoi Sportsnetille, että on käynyt valmentamassa lastensa joukkueissa ja on ollut erittäin tyytyväinen arkeensa.

– Minulla on ollut hauskaa. Opin myös paljon uutta: minne asettaa rajat tietyille ikäryhmille ja tietyille kehitysvaiheille. Se on ollut upea kokemus, Alfredsson kuvaili valmennustöitään.

18 kautta NHL:ssä pelannut olympiavoittaja haluaa auttaa lapsiaan harrastusten parissa. Siksi valmennustehtävistä on hankala luopua. Hän tietää, että tulevaisuudessakin hänellä tulee riittämään hommia.

– Niin kauan kuin lapseni ovat mukana, minä olen juniorilätkässä mukana tavalla tai toisella, kuten valmentajana tai vapaaehtoisena tai minä tahansa.

Alfredsson kaipaa NHL-glamouria ja miettii paluuta takaisin ammattilaissarjoihin, mutta tällä kertaa pelaamisen saa hoitaa joku muu.

– En tiedä vielä. Olen pitänyt asiasta välivuoden. Minulla on tällä hetkellä kaikki mallillaan, mutta kaipaan kilpailua. Katsotaan, mitä tapahtuu, ruotsalainen pohti tulevaisuuttaan.

Alfredssonin lisäksi IIHF palkitsi myös muita entisiä NHL-pelureita. Komeaan joukkoon mahtuivat myös Jere Lehtinen, Rob Blake sekä Chris Chelios.