Totta se on! Sveitsi pelaa jääkiekon MM-finaalissa voitettuaan Kanadan NHL-tähdet 3-2.

Sveitsin leirissä tunnelma oli epäuskoinenkin.

[readmore from=”haastattelut”]

– Varmaankin suurin koskaan. Hullu turnaus ollut meille toistaiseksi. Meillä oli ylä- ja alamäkemme ja vähän vaikea startti, mutta pukuhuoneessa on koko ajan ollut positiivinen fiilinki, kommentoi seuratasolla New Jersey Devilsissä NHL:ssä pelaava puolustaja Mirco Müller.

Kanada hallitsi peliä, mutta Sveitsi pelasi uhrautuvasti. Taisto oli hurja.

– Tiesimme, että pitäisi voittaa. He olivat tietysti paljon meitä parempia kiekon kanssa ja loivat paikkoja, mutta ansaitsimme silti voittomme. Pieni maa. Suuntaamme innoissamme huomiseen finaaliin, Müller totesi.

Müllerin mukaan ottelu Kanadaa vastaan oli raskaampi kuin Suomea vastaan.

– Meillä oli paljon enemmän työtä omalla alueella kuin Suomea vastaan. Pysyimme mukana sen ansiosta pelissä. Maalivahtimme pelasi tietysti uskomattoman ottelun. Otti niin paljon avaintorjuntoja, eikä päästänyt eteensä paluukiekkoja.

SC Berniä seuratasolla edustava maalivahti Leonardo Genoni oli Sveitsin sankari.

– Kyllä, ehdottomasti hänen pitäisi pelata NHL:ssä. Molemmat maalivahtimme ovat olleet hullun hyviä koko turnauksen ajan. Ilman heitä emme olisi finaalissa, kehui Müller

Sveitsi pelaa kultamitalista. Sitä Müller ei olisi uskonut.

– Onhan tämä hullua. En ole koskaan ollut finaalissa. Yritän nauttia tästä niin paljon kuin mahdollista. Paljon fanejakin tuli tänne edellisen voittomme jälkeen. Hullu tunne.

Sunnuntaina finaalissa Sveitsi kohtaa Ruotsin.

– Nautimme tänä iltana vähän aikaa pukuhuoneessa. Huomenna edessä on jälleen pitkä päivä. Täytyy saada vähän lepoa ja hyvää ruokaa. Olemme sitten valmiita huomiseen.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Kööpenhamina