Vasta ensimmäistä NHL-kauttaan pelaava Vegas Golden Knights pelaa aika lailla kaikkien yllätykseksi NHL:n läntisen konferenssin kuninkuudesta.

– Kauden alussa oltiin sitä mieltä, että Vegas ei mene pleijareihin. Pleijareissa sanottiin, että ne putoaa Kingseille ja sama toistui seuraavalla kierroksella, mutta ei vieläkään. Olisihan se melkoinen paukku, jos tuolle stoorille saadaan jenkkityyliin käsikirjotettu onnellinen loppu. Kun tuohon asti on päästy, niin käsikirjoituksen mukaan pitäisi voittaa koko hoito, hymähtää HIFK:n kiekkolegenda Mika Kortelainen NHLSuomi.comille.

Vegasin ritarit ovat jatkaneet ihmisten yllättämistä ja johtavat läntisen konferenssin finaalisarjaa Winnipeg Jetsiä vastaan otteluvoitoin 2-1. Perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 03.00 Suomen aikaa mitellään Vegasissa 4. ottelu.

– Tuossa sen näkee, kun on vähän lyötyjä, mutta laadukkaita jätkiä, hylkiöitä, jotka haluavat näyttää ja sitten kun kaikki loksahtaa kohdalleen. Lätkäromantikkona toivoisin, että he voittaisivat koko hoidon, Kortelainen toivoo.

Moni suomalainen ei Vegasin voittoa liputa, sillä Jetsin hyökkäyksessä pelaa koko Suomen kultapoika Patrik Laine ja jatkuvasti tasoaan nostava Joel Armia. Kortelainen on seurannut kaksikon kautta ja haluaa nostaa välillä myös Armiaa otsikoihin.

– Eiköhän Armia ole ihan tyytyväinen, että on pystynyt todistamaan pystyvänsä pelaamaan tuolla tasolla. Hänen tarinansa alkoi kuitenkin jo olemaan vähän menneen kesän lumia, mutta hän on pystynyt muuttamaan pelityyliään ja se on ihan mielettömän kova juttu. Snaipperina se tuonne meni ja on nyt ihan muussa roolissa ja pelaa siinä roolissaan väkevästi, Kortelainen kehuu.

Vegas Golden Knights – Winnipeg Jets perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 03.00 Suomen aikaa. Ottelu on nähtävissä suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viafree.fi.