Washington Capitals onnistui viimein sysätä Pittsburgh Penguinsin alas idän valtaistuimelta.

Capitals pudotti Penguinsin otteluvoitoin 4-2 ja taistelee nyt Tampa Bayn kanssa itäisen konferenssin voitosta.

– Voi kuvitella miten iso henkinen voitto Pittsburghin tiputtaminen oli luuserijengille, joka aina putoaa ja (Sidney) Crosby voittaa aina (Aleksandr) Ovetškinin. Nyt he viimein pääsivät vetämään dunkkuun ja sen jälkeen mikään ei ole niille enää mahdotonta, pohtii HIFK:n pelaajalegenda Mika Kortelainen NHLSuomi.comin haastattelussa.

Capitals jatkoi hurjaa menoaan myös Tampa Bayta vastaan ja teki kaksi ryöstöä Lightningin kotipesästä.

– Luulin, että Washingtonille ensimmäinen peli olisi ollut niin sanottu ohipeli ja heille olisi käynyt kuin Leijonille Saksaa vastaan. Olisi voinut otaksua, että siinä olisi puhallettu niin tyhjäksi se ilmapallo Pittsburgh-voitosta, että ensimmäinen Tampa-peli olisi mennyt ohi, mutta ei. Ne voittaa saman tien kaksi peliä. Se on todella kova suoritus, Kortelainen ylistää.

Tampa Bay keräsi selkään saaneet joukkonsa ja puristi kolmannessa ottelussa pakkovoiton Washingtonissa. Pelit jatkuvat Capitalsin kotipesässä torstain ja perjantain välisenä yönä kello 03.00 Suomen aikaa.

– En usko, että Tampa tuosta nousee, enkä usko, että Washingtonin junaa enää mikään pysäyttää, Kortelainen ennakoi.

Washington Capitals – Tampa Bay Lightning tänä yönä klo 03.00 Suomen aikaa. Ottelu on nähtävissä suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viafree.fi.