Kanadan kompurointi MM-kisoissa puhuttaa. Vaahteralehtien NHL-tähdet voittivat maanantaina Latvian vasta jatkoajalla 2-1.

-Latvia todellakin pelasi hyvän ottelun. Meille oli yllättävää, että kolmanteen erään mennessä olimme saaneet vasta yhden maalin, kommentoi Buffalo Sabresia seuratasolla edustava Ryan O’Reilly.

O’Reilly katsoi Latvian laittaneen pelin tiukoille Kanadan tehottomuuden takia.

– Aloitimme kyllä hyvin ja toteutimme peliämme. Emme vain saaneet kiekkoa maaliin. Latvia pääsi peliin mukaan ja he saivat momentuminsa. He tekivät kovasti töitä. Meidän piti löytää keinot voittoon.

Latvian maalivahti Kristers Gudlevskis oli loistava. Hän piinasi Kanadan NHL-tähtiä, vaikka on tällä kaudella pelannut vain AHL:ssä.

-Hän on loistava maalivahti. Hän muutti pelin kulun. Joskus käy niin. Meidän on tehtävä asioita paremmin, O’Reilly totesi.

Kanadan valmentaja Bill Peters teki pelin aikana kokoonpanomuutosia.

-Ketjumuutokset ovat tavallisia. Tämä on lyhyt turnaus ja muutoksia on tehtävä, jos koostumukset eivät toimi. Itseni pitää löytää roolini joskus vasempana tai oikeana laitahyökkääjänä. Huomenna on jälleen mahdollisuuksia hienosäätää ja olla valmiita, O’Reilly sanoi asiasta.

Connor McDavidin ”pesislyönnistä” tullut maali pelasti Kanadalle voiton jatkoajalla.

– Connor on niin hyvä kiekon kanssa ja vauhdillaan hän löysi tiensä muurin yli. Se oli valtava maali.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Herning