16 kautta NHL:ssä pelannut tshekkihyökkääjä Radim Vrbata on päättänyt ripustaa luistimet lopullisesti naulakkoon.

Vrbata pelasi NHL-urallaan huimat 1057 runkosarjaottelua tehopistein 284+339=623. Pudotuspeleissä 36-vuotias tshekkitaituri pelasi 42 kamppailua pistein 8+10=18.

– Teimme tämän päätöksen jo ennen kauden alkua. Minulla on kolme poikaa. Vanhin niistä on yhdeksän. Hän on siinä iässä, että hänen täytyy päästä kotimaahansa Tshekkeihin, jotta hän saa muut kiinni kielessä, koulussa ja muissa asioissa, Vrbata sanoi Panthersin verkkosivujen toimittajalle Jameson Olivelle.

Vrbata edusti tällä kaudella Florida Panthersia, mutta sesonki ei mennyt kuten hän odotti. Pelejä miehelle kertyi vain 42 ja näissä hän summasi tehot 5+9=14.

– Kun pelaat NHL-ottelussa, tajuat kuinka nopeasti peli menee ja kuinka sinun täytyy päästää nuoremmat pelaamaan. Muistan kun olin 20-vuotias ja näin jätkiä, jotka olivat yli 30-vuotiaita. Silloin minä työnsin heitä eteenpäin. Tajuan mitä Panthersin valmennusjohto yritti tehdä. Minä olin tukemassa seuraa nuorten pelaajien peluuttamisessa. Tällä joukkueessa on paljon mahdollisuuksia tulevaisuudessa. Toivon heille kaikkea hyvää, seitsemää eri NHL-seuraa edustanut konkari päätti.