NHL julkaisi perjantaina kokonaan uuden palkinnon, joka jaetaan jo tänä kesänä Vegasissa järjestettävässä palkintogaalassa.

Uusi palkinto on kunnianosoitus legendaariselle hyökkääjälle Willie O’Reedille, joka oli NHL:n historian ensimmäinen musta pelaaja. 82-vuotias Reed on tehnyt peliuransa jälkeen NHL:n kulisseissa merkittävää työtä jääkiekon tuomisessa esille erityisesti syrjäytyneille ja epätasa-arvossa oleville nuorille.

NHL:n uuden palkinnon virallinen nimi on: Willie O’Ree Community Hero Award. Kyseinen palkinto jaetaan henkilölle (joka ei pelaa NHL:ssä tai työskentele missään NHL-seurassa), joukkueelle, sarjalle, areenalle tai yhdistykselle, joka käyttää jääkiekkoa alustana tuomaan osanottajan asennetta esille sekä kehittämään tärkeitä elämäntaitoja, jotta perheille tulisi positiivisempia kokemuksia.

Willie O’Ree Community Hero Award tunnustaa sitoutumista elämän parannukseen ja yhteisöjen vahvistamiseen jääkiekon avulla.

– Uskon nuorisoon ja jääkiekon voimaan tuoda ulkopuolelle jääneitä potentiaalisia poikia ja tyttöjä jäille. Olen todella otettu siitä, että palkinto nimettiin minun mukaani. Tämä tuo valoa monelle muullekin jääkiekkoyhteisölle, joka jakaa samanlaista uskoa, intohimoa ja visiota tämän lajin tulevaisuudesta, O’Reed sanoi NHL:n virallisilla verkkosivuilla.

NHL:n komissaari Gary Bettman oli innoissaan uudesta palkinnosta.

– Olemme todella etuoikeutettuja kunnioittamaan Willeitä tällä uudella yhteisön palkinnolla. Hän on omistanut elämänsä tasa-arvoon sekä mukaan ottamiseen ja tukemiseen kaikista taustoista tulevia nuoria, jotka seuraavat unelmiaan. Hän käyttää jääkiekkoa alustana luonteen vahvistamiseen ja elämän oppien antamiseen, Bettman kertoo.