Joidenkin pelaajien NHL-debyytit jäävät mieleen paremmin kuin toisten.

Carolina Hurricanesin Warren Foegelen debyytti kuuluu taatusti näiden paremmin mieleen jäävien joukkoon.

Foegele, 21, pääsi pelaamaan ensimmäisen NHL-ottelunsa viime yönä Suomen aikaa Ottawa Senatorsia vastaan. Farmijoukkue Charlotte Checkersissä tällä kaudella 65 pelissä tehot 26+16=42 takonut nuorukainen ei ujostellut ”isojen poikien” leikeissä – ei todellakaan.

Foegelen periksiantamattomuudesta ja tahdonvoimasta saatiin näyte ensimmäisen erän loppupuoliskolla. Foegele meni rohkeasti kulmakiekkoon ja jäi Senatorsin puolustajan Ben Harpurin taklauksen alle. Foegele tästä vähät välitti, vaan pyörähti kiekon kanssa Harpurin otteesta, nousi vahvasti maalille ja laukoi kahden Senatorsin pelaajan välistä kiekon maaliin.

NHL-uransa ensimmäisellä laukauksella, tietysti – eihän tarina muuten olisi täydellinen!

Foegelen perhe oli katsomassa ottelua, ja kun kamera tavoitti perheenjäsenet, näiden ilmeet olivat totisesti näkemisen arvoiset.

Toisessa erässä Foegele laukoi napakasti ylivoimahyökkäyksen päätteeksi, ja Valentin Zykov kävi tökkäämässä irtokiekon verkkoon ja lukemiksi 2–1. Foegelen kaksi laukausta debyyttiottelussa tuottivat siis maalin ja syöttöpisteen!

Myös Zykov, 22, pelasi vasta tämän kauden neljännen ja koko NHL-uransa kuudennen ottelun. Zykovilla on tältä kaudelta kasassa jo tehot 3+2. Viime kaudella hänkin oli tehnyt yhden maalin – debyyttiottelussaan.

Päävalmentaja Bill Peters kehaisi nuoria pelaajiaan syystäkin.

– He toivat peliimme hyvää energiaa. Warren pelasi maalissaan todella hienosti, ja Zykov pääsi tekemään voittomaalin. Valtava panos molemmilta, Peters kommentoi nhl.comin mukaan.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Foegele myönsi jännittäneensä ennen ottelua ja vielä sen alussa.

– Olin vähän hermostunut. Suunnilleen kolmannessa vaihdossani tajusin, että tämähän on vain tavallinen jääkiekkopeli. Ketjukaverini puhuivat minulle koko ajan, ja se sai minut tuntemaan oloni mukavaksi.

– Kuten kaikki sanovat, kaukalossa kaikki tapahtuu todella nopeasti. Siihen minun piti sopeutua, Foegele analysoi.

Foegele on Hurricanesin 3. kierroksen 67. varaus kesältä 2014. Varauksensa jälkeen nuorukainen on pelannut yliopistosarja NCAA:ta, junioriliiga OHL:ää sekä tällä kaudella farmisarja AHL:ää.

Hurricanes voitti ottelun 4–1 ja säilytti teoriassa hyvin pienet mahdollisuudet pudotuspeleihin. Matkaa viivalle on kuitenkin seitsemän pistettä, kun Hurricanesilla on jäljellä kuusi ottelua.

Katso Foegelen ensimmäinen NHL-maali alta.

Carolina Hurricanes

@Canes
First @NHL Game ✅
First @NHL Goal ✅

@FoegDaddy96 is having quite the Monday!

Katso Zykovin tekemä ja Foegelen syöttämä maali alta.

Carolina Hurricanes

@Canes
Runnin' wild!