NHL-tähden korvaaja? Suomalaislupaus takoo hurjaa jälkeä Winnipegin farmissa

© Kuva: Getty Images

21-vuotias Sami Niku takoo kovaa tulosta ensimmäisellä Pohjois-Amerikan kaudellaan.

Manitoba Moosea edustava Niku saalisti syöttöpisteen Nic Petanin 2-1 voittomaaliin viime yön AHL-kierroksella Teemu Pulkkisen Chicago Wolvesia vastaan. Pulkkinen sai ottelussa myös syöttöpisteen ylivoimalla komean läpisyötön seurauksena.

Kaudella 2016-17 Niku edusti SM-liigaseura JYPiä ollen yksi joukkueen avainpuolustajia. Tehot 5+22=27 summannut vasemmalta ampuva puolustaja sai onnistuneesta kaudestaan kiitoksena kolmivuotisen tulokassopimuksen Winnipeg Jetsiin.

NHL:n harjoituskauden aikana Mooseen siirretty Niku on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi. Enemmänkin. Hän on takonut pelaamissaan 60 ottelussa tehot 12+31=43 tehotilaston ollessa +13. Manitoba on AHL:n läntisen konferenssin kärjessä.

Hyvän pelinlukutaidon, kiekonkäsittelyn ja luistelun omaava 183-senttinen puolustaja tarvitsee runkoonsa kuitenkin vielä lisää voimaa, jotta NHL-ovet aukeavat hänelle.

Winnipegin puolustusrunko on tällä hetkellä niin kovaa kaliiberia, ettei sinne ole vielä asiaa. Dustin Byfuglien, Tyler Myers, Jacob Trouba ja Josh Morrissey ryhmittävät tällä hetkellä puolustuksen kärkeä. Toby Enströmin sopimus päättyy tähän kauteen, joten nähtäväksi jää, alkaako Jets teroittamaan Nikusta manttelinperijää Enströmin paikalle.


PÄIVÄN VIHJE: TAPPARA – JYP

Saako kriisissä taivaltava JYP selkäsaunan Tapparalta?