Pelaajat äänestivät: Sidney Crosby NHL:n piinaavin – pistelaskusysteemi puhuttaa

© Kuva: Getty Images

NHL:n pelaajayhdistys NHLPA julkaisi keskiviikkona kyselyn, jossa yli 500 NHL-pelaajaa antoivat oman mielipiteensä erilaisiin NHL:ään liittyviin asioihin.

Sidney Crosby on tottunut urallaan putsaamaan palkintopöydän jos toisenkin. Nyt hän näyttää siivoavan sen myös pelaajien mielipiteiden osalta.

Pittsburgh Penguinsin keskushyökkääjä on kyselyn mukaan NHL:n ihailluin ja kunniotetuin pelaaja.

NHL-pelaajien mielestä Crosbya vastaan on myös vaikein pelata. Hän on paras roolimalli, paras joukkuepelaaja ja samalla myös pelaaja, joka voisi pelaajauransa jälkeen olla loistava valmentaja.

Crosby sijoittui myös Wayne Gretzkyn jälkeen toiseksi kysyttäessä kuka olisi paras joukkuekaveri kaikista NHL:ssä pelanneista pelaajista.

Pelaajilta kysyttiin kyselyssä yli 20 kysymystä, joista yksi kiinnostavimmista liittyi otteluiden pisteytysjärjestelmään.

77,3 prosenttia kyselyyn vastanneista pelaajista oli tyytyväisiä nykyiseen systeemiin, jossa voitoista jaetaan kaksi pistettä ja jatkoaika -tai voittolaukaustappiosta yksi. Lähes neljännes kannatti kuitenkin eurooppalaista järjestelmää, jossa varsinaisen peliajan voitosta joukkueelle jaetaan kolme pistettä.

Montreal Canadiensin Bell Centren jäätä pelaajat pitävät parhaana kun taas Florida Panthersin kotiluolan BB&T Centerin jäätä huonoimpana.

Kolminkertaisen Stanley Cup-voittaja Joel Quennevillen pelaajat äänestivät suosikkivalmentajakseen.

 


PÄIVÄN VIHJE: TAPPARA – JYP

Saako kriisissä taivaltava JYP selkäsaunan Tapparalta?