Winnipegin tähtihankinta ylistää Patrik Lainetta – vertaa NHL-legendaan: ”Veto lähtee lujempaa”

Ennen siirtoikkunan umpeutumista Winnipeg Jets hankki riveihinsä Paul Stastnyn St. Louis Bluesista. Jetsin tiedettiin olevan ostohousut jalassaan, mutta toisen polven kiekkotähden hankinta yllätti kaikki.

Stastny istutettiin heti ensimmäisessä ottelussaan suomalaistykki Patrik Laineen ja tanskalaisen Nikolai Ehlersin keskelle. Yhdysvaltalaisen Jets-debyytti ei jättänyt ketään kylmäksi, sillä kolmikko niputti heti Nashville Predatorsia vastaan tehot 2+4=6.

Winnipegin edellisessä ottelussa New York Rangersia vastaan Stastny imi heti aloituksen jälkeen puoleensa kolme Rangers-pelaaja saaden näin suomalaiselle enemmän tilaa ja aikaa 1-0 maaliinsa.

– Hän on fiksu pelaaja. Hän tietää miten pelata tuollaisissa tilanteissa ja on tehnyt niin tuhansia kertoja. Hän tietää tarkalleen mitä tehdä, ja antaa siten puoli sekuntia ylimääräistä aikaa, mikä on riittävästi tuollaisiin tilanteisiin, Laine sanoi Sportingnewsin haastattelussa.

Hankkiessaan Stastnyn Winnipegissä tiedettiin hänen olevan loistava puolustussuuntaan, mutta myös tarvittava palanen tuomaan syvyyttä hyökkäykseen. Neljä Jets-nutussa pelattua ottelua ovat tuottaneet tehot 2+3=5.

– Hänen roolinsa St. Louisissa oli enemmän puolustuspainoitteinen, mutta kun laitat hänet samaan ketjuun kahden loistavan pelaajan kanssa, niin katsokaa mitä hän on saanut aikaiseksi, joukkueen kapteeni Blake Wheeler ylisti.

– Tiesin tuon ketjun (Ehlers-Stastny-Laine) toimivan. Oli vain kyse kuinka pian se tapahtuu, mutta se toimikin välittömästi, Wheeler jatkoi.

Stastny heti valmis nuorten tähtien väliin

Päästessään pelaamaan Laineen ja Ehlersin tasoisten pelaajien keskellä, Stastny ei ollut juurikaan huolissaan roolistaan.

– Pelaan kahden erittäin lahjakkaan pelaajan kanssa. Olen pelannut ennenkin samantapaisten pelaajien kanssa, joten tiedän mitä teen. Joskus minun täytyy mainita heille puolustamisesta, mutta varoa puhumasta siitä liikaa. Yleensä tehtäväni on vain saada kiekko ja syöttää se heidän käsiinsä niin pian kuin mahdollista, Stastny sanoi ketjukavereistaan.

Jets pelasi toissa yönä Rangersia vastaan toisen pelinsä kuuden ottelun vieraskiertueella. Tämä antaa samalla Winnipegin kolmosketjulle hyvän tilaisuuden tutustua toisiinsa paremmin.

– Uskon kemiaan. Pelaajat joiden kanssa olet jäällä, tulet heidän kanssaan toimeen myös jään ulkopuolella, koska ajattelet pelistä samalla tavalla, Stastny jatkoi.

Stastny on päässyt urallaan pelaamaan useiden huippumaalintekijöiden vierellä. Colorado Avalancessa tutuiksi tulivat mm. Milan Hejduk ja Nathan MacKinnon. St. Louisissa Vladimir Tarasenko.

– Joku kysyi minulta taannoin, kenen laukausta Laineen vastaava muistuttaa, ja itseasiassa hän ampuu kuin Hejduk. Hänellä on pehmeät kädet ja laukaus lähtee hyvin vaivattomasti. Mutta Laine on 10cm pidempi ja hänen vetonsa lähtee ehkä 10km/h lujempaa, Stastny hehkutti Lainetta.

– Kuten Tarasenko, hän ei tarvitse paljon aikaa ampuakseen. Hän ei juurikaan vedä kiekkoa taakseen. Se on melkein hänen edellään, eikä tarvita kuin ehkä 15cm niin kiekko on jo irronnut hänen lavastaan. Kaksi erilaista pelaajaa. Toinen ampuu vasemmalta, toinen oikealta, mutta kun pelaat tällaisten pelaajien kanssa, he kyllä tietävät kuinka löytää vapaaksi, Stastny jatkoi.

Winnipeg kohtaa perjantaina New Jersey Devilsin. Patrik Laine on vain kahden osuman päässä maalipörssiä johtavasta Alexander Ovetshkinista.

 

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.