Pääasiassa NHL:ssä San Jose Sharksia edustanut 37-vuotias Jonathan Cheechoo on tiedottanut tiistaina lopettavansa kiekkouransa.

Viimeiset kaudet urastaan kovilla tehopisteillä KHL:ssä pelannut hyökkääjä pelasi NHL:ssä 501 ottelua tehden tehot 170+135=305.

Cheechoon ura on siinä mielessä poikkeuksellinen, että hän ehti nopeasti nousta kovimpien maalitykkien joukkoon, mutta ura lähti myös lähes yhtä nopeaan laskuun.

Hän muun muassa voitti kaudella 2005-06 NHL:n maalikuninkuuden 56 osumalla, minkä lisäksi samalla kaudella hän teki huimat 93 tehopistettä Sharks-paidassa.

Vielä seuraavakin kausi tuotti 37 maalia ja 61 tehopistettä, mutta sen jälkeen käynnistyi jyrkkä alamäki henkilökohtaisella tasolla.

Cheechoo pelasi vielä kolme kautta siten, että tehot laskivat jatkuvasti. Lopulta löysi itsensä pelaamasta useamman kauden AHL-kiekkoa, kunnes siirtyi KHL:ään.

Siellä peli-ilo löytyi, ja kanadalaisvahvistus teki neljän kauden aikana 217 pelissä 164 tehopistettä.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on myös se, että Cheechoo tienasi NHL:n maalikuninkuuskaudellaan vielä alle miljoona dollaria vuodessa. Lähes sata tehopistettä toivat hänelle kuitenkin viiden vuoden ja 15 miljoonan arvoisen diilin, joten tyhjin taskuin hän ei NHL-uraansa lopettanut.

– Ensinnäkin haluan kiittää San Jose Sharksin organisaatiota, joka varasi minut ja antoi mahdollisuuden pelata NHL:ssä. Meillä oli monta hienoa vuotta ja pelasimme hienoa kiekkoa. Haluan kiittää entisiä pelikavereitani. Oli loistava kokemus pelata teidän kaikkien rinnalla. Teitte pelaamisesta nautittavaa ja autoitte minua kehittymään paremmaksi pelaajaksi ja ihmiseksi, Cheechoo tunnelmoi tiedotteessaan.

Henri Havusela