Patrik Laine tekee komeaa nousua kivikovassa tilastossa – ohittamassa pian Ilja Kovaltshukin!

© Kuva: Getty Images

Hyökkääjä Patrik Laine on harvinaisen kovassa maalitahdissa NHL-jäillä.

Vasta 19-vuotias Winnipeg Jetsin suomalaistähti on pelannut NHL-urallaan vasta 113 ottelua, mutta hän on viimeistellyt näissä otteluissa jo komeat 65 täysosumaa. Kyseinen tahti on harvinaisen kova alle 20-vuotiaana.

Urheilutilastoihin keskittyvä StatsCentre kertoo nimittäin virallisella Twitter-tilillään, että ainoastaan seitsemän NHL-pelaajaa on pystynyt aiemmin alle 20-vuotiaana suurempaan maalimäärään. Eniten alle 20-vuotiaana NHL-maaleja on paukuttanut Jimmy Carson, joka viimeisteli kausilla 1986-88 peräti 92 maalia.

Laine on tällä hetkellä kyseisessä tilastossa kahdeksantena 65 maalillaan, mutta nykytahdilla hän tulee ohittamaan vielä ainakin Ilja Kovaltshukin, joka teki alle 20-vuotiaana 67 maalia. Myös Steve Yzerman on ohitettavissa, sillä hän viimeisteli 69 osumaa kausilla 1983-85.

Laineesta tulee 20-vuotias 19. huhtikuuta.

Näet tilaston top-8 sijat alta. Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen täältä.