New York Rangers oli ylpeä ja toiveikas kesän 1999 varaustilaisuudessa. Rangersin johtoporras marssi lavalle ja huusi tshekkihyökkääjä Pavel Brendlin nimen koko draftin neljäntenä. Odotusarvona oli, että Rangers saa hyökkääjästä johtavan pelaajan vuosiksi eteenpäin.

Näin ei kuitenkaan käynyt. Ei lähellekään. Brendl ei koskaan pelannut peliäkään Rangersissa, eikä läpimurto onnistunut missään muuallakaan. Brendl edusti lyhyellä NHL-urallaan Philadelphiaa, Carolinaa sekä Phoenix Coyotesia, mutta jätti itsestään kaikkea muuta kuin vakuuttavan kuvan. Lopulta hyökkääjän koko NHL-uran pituudeksi tuli vain 78 ottelua, joissa syntyivät tehot 11+11=22.

[readmore from=”suomalaiset”]

NHL-uransa jälkeen Brendl pelasi muun muassa kotimaassaan Tshekissä, Ruotsissa sekä KHL:ssä. Hänet muistetaan myös Mestiksen Jokipojista ja SM-liigan KalPasta.

Brendl oli jo vähällä lopettaa, sillä viime kaudella hän ei pelannut enää missään. Täksi kaudeksi hän löysi pelipaikan Wings HC Arlandasta. Joukkue pelaa Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Brendl on pelannut tällä kaudella kuusi ottelua ja onnistunut tehokkaasti. Hän on iskenyt tehot 4+1. Brendl täyttää maaliskuussa 37 vuotta. Jos Rangers-pomojen toiveet olisivat toteutuneet, hänestä voitaisiin nyt puhua arvostettuna ja kokeneena NHL-konkarina. Niin ei kuitenkaan käynyt.