Mittavan NHL-uran tehnyt nyrkkisankari on parhaillaan kodittomana – viruu vankilassa, eikä halua pois

NHL:ssä 473 ottelua pelanneen nyrkkisankarin Matt Johnsonin kiekkouran jälkeinen elämä on todella karua kuultavaa.

TSN raportoi, että 42-vuotias Johnson istuu parhaillaan Kaliforniassa vankilassa, koska häntä syytetään uuden vuoden aattona tapahtuneesta vandalismista.

Kanadassa syntyneen Johnsonin syytetään tehneen noin 1900 dollarin edestä vahinkoa riehumisellaan paikallisessa ravintolassa.

– Hän meni sinne (ravintolaan), kaatoi joulukuusen ja rikkoi yhden ikkunan. Sitten hän käveli viereiselle huoltoasemalle ja hänen väitetään varastaneen kupin kahvia ja tupakkaa, komisario Saul Rodriguez sanoi TSN:lle.

Johnson pidätettiin 10 minuuttia tekojensa jälkeen ja entinen NHL-peluri kertoi poliisille olevansa parhaillaan koditon.

NHL:ssä kymmenen kautta pelannut Johnson edusti urallaan Los Angeles Kingsiä, Atlanta Thrashersia ja Minnesota Wildia.

Johnson aloitti NHL-uransa kaudella 1994-95 ja päätti sen kauteen 2003-04.

195-senttinen ja 107-kiloinen järkäle tunnettiin todella kovana tappelijana, joka sai yli 1500 jäähyminuuttia NHL-urallaan.

Johnsonin jääkiekon jälkeinen elämä on kuitenkin ollut todella surullista. Johnsonin perhe sanoi TSN:n haastattelussa, että heidän poikansa kärsii mielenterveysongelmista ja hän on addiktoinut särkylääkkeisiin. Entinen NHL-peluri on ollut neljä kertaa päihdevieroitushoidossa ja hän on selvinnyt monesta itsemurhayrityksestä.

Johnson viruu tällä hetkellä vankilassa ja hänen takuusummansa on 20 000 dollaria. Johnson ei kuitenkaan halua vapautua vankilasta, joten hän ei vastustanut rikostaan ja hän kieltäytyi vapautumasta, jos takuusumma maksetaan.

Entinen NHL-jyrä ei halunnut ollenkaan lakimiestä ja hän haluaa pysyä vankilassa seuraavaan oikeussalikuulusteluun saakka, joka pidetään tammikuun 18. päivä.