Hollantilaishyökkääjä Daniel Sprong, 20, on tekemässä NHL:ssä lopullista läpimurtoaan. Hän on pelannut tällä kaudella Pittsburgh Penguinsissa nyt viisi NHL-ottelua ja saalistanut tehopisteet 2+1=3.

Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan teki rohkean päätöksen nostettuaan Sprongin supertähti Sidney Crosbyn ketjuun. Esitykset ovat toistaiseksi olleet lupaavia.

– Daniel on pelannut meillä muutaman hyvän pelin. Hänellä on ollut muutamia laadukkaita maalipaikkoja. Hän on pelannut aika hyvää kahden suunnan peliä, totesi Sullivan Pittsburgh Post-Gazettelle.

NHL:ssä Sprong debytoi ja pari kautta sitten. Kaksi perättäistä Stanley Cupia voittaneeseen Penguinsin joukkueeseen hän ei ole kuitenkaan tahtonut mahtua.

Sullivan ylistää Sprongia työteliäisyydestä.

– Hän on tehnyt kovasti töitä pelaamisensa eteen. Hänellä on maalintekotaitoa. Rohkaisemme häntä laukomaan, kun hän saa kiekon, mutta haluamme hänen pitävän pelinsä yksinkertaisena ja ottamaan sen, minkä peli tarjoaa, Sullivan kertoo.

Sprong on syntynyt Amsterdamissa. Hän muutti Hollannista Kanadaan jo juniori-ikäisenä, kun Hollannissa juniorivalmennus ei tarjonnut riittäviä kehittymismahdollisuuksia.