Venäläishyökkääjä Viktor Kozlov pelasi NHL:ssä 897 runkosarjaottelua ja 35 pudotuspeliottelua vuosina 1995-2009. Hän edusti vuosien varrella San Josea, Floridaa, New Jerseytä, New York Islandersia sekä Washingtonia. Parhaalla kaudellaan Floridassa 1999-2000 hän saalisti 70 tehopistettä.

Kozlov, 42, pelasi NHL-uransa jälkeen vielä monta kautta KHL:ssä. Pelaajaura loppui vasta kolme vuotta sitten.

Nykyään Kozlov toimii KHL:ssä Metallurg Magnitogorskin päävalmentajana. Hänen joukkueessaan pelaa muun muassa Oskar Osala, joka oli Kozlovin seurakaverina Washington Capitalsissa 2008-09. Tosin Osala pääsi Capitalsissa tositoimiin vain kahdessa ottelussa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Sunnuntaina Kozlov luotsasi Magnitogorskin 2-1-jatkoaikavoittoon Jokereista. Osala ei säästellyt kehuja kuvaillessaan Kozlovin valmennustaitoja.

– Tosi hyvä valmentaja. Hyvin Vorobjov-tyylinen (marraskuussa potkut saanut Magnitogorskin edellinen valmentaja Ilja Vorobjov). Ei ole mitään muuta kuin positiivista sanottavaa. Hän on uuden koulun venäläinen. Huomaa, että hän on pelannut mahtavan uran NHL:ssä, Osala kehui Kozlovia NHLSuomelle.

Monet venäläiset entiset NHL-pelaajat toimivat KHL:ssä nykyään päävalmentajina. He ovat tuoneet mukanaan paljon uusia johtamisoppeja Pohjois-Amerikasta, kuten Osalankin Kozlov-kommenteista voi päätellä.