Suomi voitti jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa lauantaina Buffalossa Slovakian 5-2. Voitto merkitsi Nuorten Leijonien jatkopaikan varmistumista.

[readmore from=”U20 MM-kisat”]

Ottelu alkoi Suomelle vaikeissa merkeissä vastahyökkäysten kärkkymiseen keskittyneen Slovakian noudatettua pelisuunnitelmaansa fiksusti ja puolustustettua tarkasti. Avauserä oli maaliton, mutta toisella erätauolla Suomi johti Joona Koppasen ja Aapeli Räsäsen maaleilla 2-1.

Kolmannessa erässä Aleksi Heponiemi ohjasi kiekon häkkiin NHL:ssä Carolina Hurricanesissakin tällä kaudella pelanneen Janne Kuokkasen esityöstä. Slovakia ei kuitenkaan luovuttanut. Samuel Bucek kavensi vielä 2-3:een.

Slovakian selkärangan katkaissut Suomen neljäs maali oli erikoinen. Slovakian pelaaja laukoi kiekon aloituksesta vahingossa omaan maaliin. Osuma merkittiin Suomen aloittajana olleelle Joni Ikoselle.

Viidennen Suomen maalin viimeisteli Markus Nurmi. Hänet unohdettiin vapaaksi maalin eteen.

Suomi paransi hyökkäyspeliään ottelun edetessä. Sunnuntaina Yhdysvallat-ottelussa hyökkäyspelissä on kuitenkin vielä parannettavaa, jos siitä ottelusta meinataan voitto ottaa.

Suomen puolivälierävastustaja löytyy joukosta Ruotsi, Venäjä, Tshekki, Sveitsi. Jos Ruotsi voittaa sunnuntaina Venäjän ja Tshekki Sveitsin, ei Suomen vastustaja ole ainakaan Ruotsi tai Sveitsi.

Slovakia tarvitsee jatkopaikkaan sunnuntaina voiton Tanskasta.

Finns overcome Slovaks: Three third-period goals seal @leijonat victory, 5-2. Recap, more photos: 2018.worldjunior.hockey/en/news/fin-sv…

Photo: Matt Zambonin / HHOF-IIHF Images