Mikä on suomalaisen NHL-lupauksen tilanne? Päävalmentaja ei antanut täysiä takuita

© Kuva: Getty Images

Suomi lähti eilen perjantaina kohti Yhdysvaltain Buffaloa, missä sen on määrä aloittaa alle 20-vuotiaiden MM-turnaus tapaninpäivänä. Suomi saa turnaukseen kasaan kovan ryhmän, minkä on myös tarkoitus vielä vahvistua kisojen alla.

NHL-seura Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen on liittymässä mukaan ryhmään. Milloin, sitä ei vielä tiedetä.

– Se on vähän auki vielä. Siellä voi tulla myös heille vielä loukkaantumisia. Parempi on, ettei sitä sanota vielä julkisuuteen, kun asiasta ei ole vielä sataprosenttista varmuutta, Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas sanoi perjantaina Helsingissä.

Carolina on antanut sanansa siitä, että Kuokkanen on vapaa osallistumaan nuorten MM-turnaukseen. Täyttä takuuta tästä asiasta ei vielä silti perjantaina voitu antaa. Ahokas asetteli sanansa huolella. Onko vielä olemassa sekin mahdollisuus, että Kuokkasta ei nähdäkään kisoissa Suomen paidassa?

– En mä usko siihen. Mutta eihän sitä ikinä tiedä, joten en viitsi siihen oikein mitään kantaa ottaa. Siitä nostetaan taas ihan turhia juttuja sitten. Meillä on tieto (Carolinan GM Ron) Francisiltä, että hän liittyy joukkueeseen. Sen pitää riittää. Ainahan voi tulla vaikka 10 loukkaantumista ja tilanne on sitten eri, mutta tällä hetkellä mennään näin, Ahokas linjasi.

Kuokkanen, 19, on Carolinan toisen kierroksen varaus kesältä 2016 ja 43. varattu pelaaja kaikkiaan. Oulunsalon kasvatti pelasi vielä viime kaudella juniorisarja OHL:ää London Knightsin riveissä, mutta tällä kaudella suomalainen on päässyt mukaan miesten peleihin. NHL-debyyttikin on jo tehty; Kuokkanen on pelannut tällä kaudella neljä NHL-ottelua ilman tehopisteitä. AHL:n Charlotte Checkersissä pelejä on kertynyt 18 tehoilla 3+11=14.

Ville Hirvonen, Helsinki
@hirvonenville


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.