Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK) tiedotti tiistaina, ettei Venäjää tulla näkemään mukana Pyongchangin olympialaisissa.

Toisin sanoen venäläisurheilijoille ainoa mahdollisuus kilpailla olympialaisissa on kilpailla olympialipun alla; kotimaataan he eivät saa edustaa.

Tämä koskee kaikkia urheilijoita, eli toisin sanoen myöskään Venäjän jääkiekkomaajoukkuetta ei tulla näkemään Pyongchangissa – ei ainakaan maansa väreissä.

Yksi vaihtoehto toki olisi, että Venäjän joukkue pukeutuisi olympiaturnauksessa olympiapaitoihin, sillä maan jääkiekko- ja curling-joukkueet ovat saaneet luvan tähän, mutta kovin vaikealta se vaikuttaa.

[readmore from=”olympialaiset”]

Venäjän Jääkiekkoliitto, josta toimittaja Igor Eronko käytti twiitissään muotoa ”Team Russia”, oli nimittäin jo lokakuussa yhteyksissä Venäjän presidentti Vladimir Putiniin.

Eronkon mukaan maan jääkiekkoliitto aneli Putinilta lupaa pelata turnauksessa olympialipun alla, mutta presidentiltä tuli kaikessa yksinkertaisuudessaan tyrmäävä viesti: ”Tätä on mahdoton hyväksyä.”

Näin ollen siis voitaneen pitää lähestulkoon satavarmana, ettei ”Venäjää” tulla näkemään olympiaturnauksessa, sillä Putinin pää on tuskin asian suhteen käännettävissä.