NHL:n viime kauden Top 3 -puolustajilla jättimäisiä vaikeuksia – Esa Lindell tehnyt yksinään yhtä paljon maaleja

© Kuva: Getty Images

San Jose Sharksin Brent Burns, Ottawa Senatorsin Erik Karlsson ja Tampa Bay Lightningin Victor Hedman kamppailivat viime kaudella NHL:n parhaan puolustajan tittelistä.

Lopulta Norris Trophy ojennettiin jokavuotisessa NHL:n palkintogaalassa kolmikosta Burnsin käsiin. Karlsson sijoittui äänestyksessä puolestaan kakkoseksi ja maanmies Hedman kolmoseksi.

Samaisen kolmikon on Norris-taistelujen ohella nähty kamppailevan puolustajien pistepörssin voitosta keskenään ja etenkin Burns ja Karlsson ovat latoneet taululle valtavia pistemääriä; jopa sellaisia, että niillä on sijoituttu kokonaisuudessaan NHL:n pistepörssin kärkipäähän.

Kuluvalla kaudella heiltä on eittämättä odotettu samaa, mutta asiat eivät ole edenneet odotetunlaisesti: kyseinen trio on osunut maalitolppien väliin kuluvan kauden aikana ainoastaan neljä kertaa – siis yhteensä – ja se on pöyristyttävän alhainen lukema.

Itse asiassa kyseisen kolmikon matkaan voidaan lisätä myös Winnipeg Jetsin Dustin Byfuglien, joka ei ole onnistunut maalinteossa vielä kertaakaan.

Ehkä kaikkein kuvaavinta onkin, että esimerkiksi Dallas Starsin suomalaispuolustaja Esa Lindell, jota ei tunneta varsinaisena pistenikkarina, on tehnyt kuluvalla kaudella neljä maalia. Se on yhtä paljon kuin kaikilla edellä mainituilla kavereilla yhteensä.

Tilastot:

  • Erik Karlsson (20 ottelua, 1+16=17)
  • Victor Hedman (27 ottelua, 2+15=17)
  • Brent Burns (26 ottelua, 1+11=12)
  • Dustin Byfuglien (26 ottelua, 0+13=13)
  • Esa Lindell (28 ottelua, 4+6=10)

Kuten edellä olevat tilastot osoittavat, mistään alisuorittamisesta tässä ei kuitenkaan ole kyse, paitsi osittain Burnsin kohdalla.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan kyseiset kaverit eivät vain ole onnistuneet maalinteossa – syystä tai toisesta.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!